Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Řidič se spolujezdkyní se v autě prohodili

KLADENSKO – Důvodem byl platný zákaz řízení muže. 

Ve čtvrtek 20. ledna, krátce po šesté hodině ranní, došlo v ulici Pražská v Kladně ke střetu dvou vozidel. Příčinou bylo nejspíš nedání přednosti. Na místo nehody přijela kladenská městská policie, policisté z obvodního oddělení Kladno-Kročehlavy, dopravní policisté a zdravotníci.

Strážníci z městského kamerového systému zaznamenali, že si v havarovaném Mercedesu prohazuje posádka místa. Z videozáznamu se prokázalo, že opravdu vozidlo řídil muž, kterého policisté ztotožnili jako 23letého. Ten se v autě prohodil s jeho o dva roky mladší spolujezdkyní z toho důvodů, že on má platný zákaz řízení od září loňského roku do konce ledna letošního roku.

K dopravní nehodě došlo tak, že 23letý muž řídil vozidlo Mercedes, přičemž na křižovatce ulic Pražská a Unhošťská pravděpodobně nerespektoval dopravní značení, čímž nedal přednost v jízdě nákladnímu vozidlu Ford Tranzit, který jel po hlavní komunikaci. Po nárazu se vozidlo převrátilo na bok a poškodilo zábradlí. 

Ve věci policisté z obvodního oddělení Kladno-Kročehlavy sdělili mladíkovi podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.


por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
21. ledna 2022

vytisknout  e-mailem