Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Řidič se dopustil trestného činu

JIHLAVSKO: Spolujedoucí z vozidla byl v celostátním pátrání 

V pondělí 19. dubna zastavili policisté kolem desáté hodiny dopoledne v Jihlavě na ulici Okružní vozidlo Seat Cordoba a provedli kontrolu. Řidičem byl sedmadvacetiletý muž, který má na dva roky soudem uložený trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, který by mu měl skončit až letos v létě. Dále byl u něho pozitivní provedený test na zjištění ovlivnění návykovou látkou, a to na amfetamin. Lékařskému vyšetření se muž bezdůvodně odmítl podrobit. Ve vozidle jel s řidičem ještě pětadvacetiletý muž z Havlíčkobrodska, u kterého policisté při kontrole zjistili, že je po něm vyhlášeno celostátní pátrání. Na začátku dubna byl na muže totiž vydán soudem příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Řidič i jeho spolujedoucí tak putovali v doprovodu policistů na oddělení policie.

Policisté sdělili sedmadvacetiletému muži z Jihlavska podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, případ řeší ve zkráceném přípravném řízení. Dále je podezřelý ještě ze spáchání přestupkového jednání na úseku dopravy, také to policisté šetří.

Pětadvacetiletého celostátně hledaného muže policisté po provedení nezbytných úkonů eskortovali do věznice v Hradci Králové.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

20. dubna 2021

vytisknout  e-mailem