Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Řidič převážel v autě drogy

TŘEBÍČSKO: Muž je obviněn ze dvou trestných činů 

Kolem sta gramů pervitinu, marihuanu a různé chemické látky si s sebou vezl autem muž, kterého policisté zastavili minulý týden v Třebíči. Při kontrole řidiče zjistili, že řídí přes soudem uložený zákaz, následně ale policisté zjistili, že to v porovnání s nákladem, který převážel, není to nejhorší. Nalezené drogy policisté zajistili. Kriminalisté zahájili trestní stíhání jednapadesátiletého muže, který je obviněn ze dvou trestných činů a hrozí mu až pětiletý pobyt za mřížemi.

V druhé polovině minulého týdne zastavili policisté v Třebíči osobní vozidlo Opel, které jelo před polednem po silnici v lokalitě Karlova náměstí. Při kontrole zjistili, že řidičem je muž ze Šumperska, který řídit vozidla nesmí. Má totiž soudem uložený zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, a to až do roku 2026. Dechová zkouška byla u muže negativní. Testu na zjištění ovlivnění návykovou látkou se řidič odmítl podrobit, stejně tak i lékařskému vyšetření. Nejpodstatnější ale bylo, že ve vozidle převážel krystalické látky, travní hmotu a další podezřelé věci.
Podezřelého muže policisté odvezli na oddělení k provedení dalších nezbytných úkonů. Prověřování závažného případu převzali třebíčští kriminalisté. Podezřelé látky muž vydal a policisté je zajistili. Jednalo se o množství kolem sto gramů krystalické látky, zřejmě pervitinu. Dále kriminalisté zajistili marihuanu, desítky sáčku tzv. dealeráků a větší množství různých chemických látek.

Policejní komisař zahájil na základě shromážděných důkazů trestní stíhání muže ze Šumperska. „Jednapadesátiletý muž byl obviněn ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, a dále přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí,“ řekl mjr. Mgr. Milan Špaček, vedoucí oddělení obecné kriminality. Jak dále dodal, obviněný muž byl v minulosti již mnohokrát odsouzen za různorodou trestnou činnost, včetně drogové. Odpykal si i nepodmíněné tresty odnětí svobody. Muž je sám uživatelem drog.

Po provedení všech nezbytných úkonů byl obviněný muž propuštěn, stíhaný je na svobodě. Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za trestnou činnost hrozí muži trest odnětí svobody až na pět let.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
6. února 2024

vytisknout  e-mailem