Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Řidič pod vlivem alkoholu

Tábor – Košice - Policisté muži naměřili přes 1,4 promile alkoholu v dechu. 

Včera sdělili policisté obvodního oddělení Sezimovo Ústí ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky pětačtyřicetiletému muži z Táborska.

Dne 6. června 2022 krátce před polednem zastavila policejní hlídka ze Sezimova Ústí v obci Košice osobní vozidlo tovární značky Peugeot. Při kontrole projevoval řidič známky opilosti, proto policisté přistoupili k provedení odborného měření na alkohol. Dechová zkouška přístrojem Dräger byla pozitivní s hodnotou přes 1,4 promile alkoholu v dechu. Muž s naměřenými hodnotami souhlasil a následně se podrobil i lékařskému vyšetření v Nemocnici Tábor, spojenému s odběrem biologického materiálu.

Každý řidič by měl mít na paměti, že alkohol za volant nepatří. Alkohol zpomaluje reakce, činí člověka méně pozorným, ale současně dává falešný pocit sebedůvěry. Alkohol a jiné návykové látky patří mezi časté příčiny dopravních nehod. Jízda pod vlivem návykových látek je v České republice zákonem zakázána a v případě pozitivního měření jsou policisté oprávněni zakázat řidiči další jízdu a na místě mu zadržet řidičský průkaz.

por. Bc. Lenka Pokorná    ta.pis@pcr.cz

tisková mluvčí a preventistka

7. června 2022

vytisknout  e-mailem