Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řidič Octavie překonal letošní lounský rekord naměřené rychlosti v obci

LOUNSKO – Lounští dopravní policisté zaznamenali další výrazné překročení rychlosti v obci. 

Dlouhý a rovný úsek silnice I/27 svádí řidiče k rychlé jízdě a mnoho z nich rychlost nesníží, ani když projíždí obcí Velichov, kde se při silnici nachází autobusová zastávka a vozovku zde denně přechází větší množství lidí.Rychlost.png

  Právě z tohoto důvodu v pondělí odpoledne lounští policisté z dopravního inspektorátu vykonávali v obci Velichov na Žatecku “skrytý“ dohled nad BESIP, kde prováděli měřícím zařízením ve vozidle kontrolu dodržování povolené rychlosti. Během dohledu nad silničním provozem se k policistům přiřítil řidič bílé Škody OCTAVIE. Policistům bylo ihned jasné, že řidič značně nedodržuje maximální dovolenou rychlost, kterou je zde právě 50 km/h a vzápětí jim to potvrdil i měřící systém zabudovaný ve vozidle. Právě toto měřicí zařízení řidiči bílého vozu zaznamenalo rychlost 107 km/h. Policisté vozidlo následně zastavili a během silniční kontroly s 28letým mužem provedli dechovou zkoušku na alkohol s negativním výsledkem. Dále dotyčnému sdělili, že přestupkové jednání, jehož se dopustil, nelze projednat na místě. Proto na místě sepsali oznámení o přestupku.

Ve výsledku mu za tuto nerozvážnost ve správním řízení hrozí pokuta až 25 000 korun, zákaz řízení až na 18 měsíců a 6 bodů do bodového systému.

23. února 2024
nprap. Jakub Mareš
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

Odkazy do noveho okna

Rychlost

Rychlost 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem