Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Řidič nerespektoval zákony

Tábor - dne 15. dubna 2009 ve 21:00 hodin byl policejní hlídkou ICPTábor kontrolován opět jeden neposlušný řidič osobního automobilu. 

     Po výzvě policistů cizinecké policie nebyl řidič osobního automobilu tovární značky Opel Kadett schopen předložit všechny předepsané doklady pro řízení a provoz svého vozidla. Přesto, že od listopadu roku 2006 do listopadu roku 2009 má Okresním soudem Tábor vydaný zákaz řízení motorových vozidel, řídil své vozidlo a jel na nákup s rodinou do supermarketu.
     Poté, co policisté řidiče podrobili dechové zkoušce pro přítomnost alkoholu v dechu zjistili, že muž má po prvním měření 1,15 promile a po druhém měření po deseti minutách 1,22 promile alkoholu v dechu. Muž se odmítl podrobit zkoušce na kontrolu přítomnosti alkoholu v krvi nebo moči. To, že je muž milovníkem německého kvasnicového piva by nevadilo, pokud by jej nevypil pár hodin před usednutím za volant svého vozidla, bez příslušných dokladů.
     S řidičem byly zahájeny úkony trestního řízení ve zkráceném přípravném řízení pro podezření z trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí, řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a ohrožení pod vlivem návykové látky.

vytisknout  e-mailem