Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Řidič najížděl do policistů

Osádka vozidla, které najíždělo do policistů byla dopadena 

          Dne 27. ledna v brzkých ranních hodinách policejní hlídka z Obvodního oddělení Brandýs nad Labem stavěla motorové vozidlo zn. Škoda Octavia ve Staré Boleslavi.
          Řidič tohoto vozidla na výzvu nereagoval, do hlídky začal najíždět a z místa ujel. Policisté vozidlo začali pronásledovat. Měli podezření, že vozidlo je kradené, což se i později potvrdilo.
          V obci Tišice zajelo vozidlo do pole a tříčlenná osádka se dala na útěk. Jedné osobě se podařilo zmizet a dvě osoby byly policisty zadrženy.
        Při pronásledování bylo použito hrozby střelnou zbraní a varovného výstřelu. Tento zákrok byl vyhodnocen jako oprávněný.
        Ve spolupráci s kriminalisty Prahy - východ byly osoby ztotožněny. Jedná se o muže ve věku dvaadvaceti let a třiadvacetiletou dívku. Kriminalisté začali prověřovat podezření, že se tyto osoby mohly dopustit spáchání závažné trestné činnosti nejen na území Brandýska, ale i Prahy a Středočeského kraje. A to krádeží věcí při sobě a loupežného přepadení.
        V současné době se všechny tyto okolnosti prověřují.  Pokud bude toto podezření potvrzeno, zahájí policisté trestní stíhání.
        Vzhledem k současnému stádiu prošetřování a možného narušení jeho průběhu nebudeme další informace prozatím poskytovat.

vytisknout  e-mailem