Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Řidič motocyklu nedal přednost v jízdě

Spolujezdec na motocyklu utrpěl těžká zranění. 

Řidič motocyklu nedal přednost v jízdě
V úterý 5.8.2008 v 17:30 hodin mezi obcemi Horní Benešov a Leskovec nad Moravicí se stala dopravní nehoda s těžkým zraněním spolujezdce. 33letý řidič motocyklu Honda nedal přednost v jízdě 18letému řidiči vozidla Škoda Favorit, který jel po hlavní silnici. Došlo ke střetu levé boční části motocyklu s levou přední částí Favoritu. Následně po střetu utrpěl těžké zranění 20letý spolujezdec motocyklu a to tříštivou zlomeninu stehenní kosti s předpokládanou dobou léčení půl roku až jeden rok. Zraněný byl dopraven letecky do nemocnice v Ostravě. K dalšímu zranění osob nedošlo. Celková způsobená škoda činí 20 tisíc Kč. Příčiny a okolnosti nehody nyní šetří SKPV.
 
V Jindřichově si pachatel odnesl kabely a ližiny k převíjení cívek
V době od 31.7. do 4.8.2008 v obci Jindřichov v areálu nádraží ČD se dosud neznámý pachatel vloupal do stodoly se skladem elektromateriálu. Zde odstranil a zároveň odcizil visací zámek. Ze skladu si pak odnesl 43 metrů elektrického komunikačního kabelu a 2 kusy kovových ližin sloužící k převíjení cívek kabelů. Poškozené firmě tak vznikla škoda 7 900 Kč.
 
 
Napadl svou sestru
Policisté z obvodního oddělení Bruntál dne 4.8.2008 ve Václavově v panelovém domě zakročovali při fyzickém napadení. 27letý muž tahal za vlasy a poté i udeřil do obličeje svou 20letou sestru. Po příjezdu hlídky na místo se neustále choval velmi agresivně a vyhrožoval sestře zbitím. Násilník byl převezen hlídkou na obvodní oddělení v Bruntále, kde se podrobil dechové zkoušce. Policisté mu naměřili 3,19 promile alkoholu v dechu. Vzhledem k jeho neustálé agresivitě byl převezen na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě.
 
 
Z kapsy u kalhot mu odcizila mobilní telefon
V těchto dnech policejní komisař SKPV zahájil trestní stíhání 18leté dívky z Moravského Berouna pro trestný čin krádeže. Toho se měla dopustit tím, že v době od 21.6. do 22.6.2008 ve Dvorcích na ulici Nemocniční na diskotéce v restauraci využila nepozornosti 31letého muže a z pravé zadní kapsy kalhot mu odcizila mobilní telefon Sony Ericsson. Svým činem způsobila poškozenému škodu ve výši 4 tisíc Kč.
 
 
 
  
                         vrchní asistent pprap. Munclingerová Pavla
 

vytisknout  e-mailem