Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Řidič mířil zbraní na jiného řidiče

ZLÍNSKO: Policisté mu sdělili podezření z nebezpečného vyhrožování.  

Chvíle obrovského strachu zažila čtyřčlenná rodina z Kroměříže při výletu do Zlína. Agresivní řidič při cestě po třídě Tomáše Bati ve Zlíně najížděl svým autem na vůz, v němž jeli, a svou bezohlednou jízdou je ohrožoval. Po chvíli dokonce začal na osazenstvo vozu mířit pistolí. Když si všiml, že žena v autě vytáhla mobilní telefon, útoků nechal a odbočil na vedlejší komunikaci.                                      

Zlínští policisté po několika týdnech prověřování případu sdělili podezření z přečinu nebezpečné vyhrožování třiašedesátiletému muži ze Zlína, který mířil svou legálně drženou zbraní na řidiče jiného vozidla. V něm seděla rodina se dvěma malými dětmi. Jeho zbraň včetně nábojů a průkazu zbraně policisté zajistili až do pravomocného rozhodnutí soudu. Vůz, který agresivní řidič řídil, měl půjčený od své dcery žijící v Praze.

Ke svému jednání se muž přiznal s tím, že pistole nebyla nabitá, ani jí nechtěl nikomu ublížit. V případě odsouzení by mohl nejen přijít o zbrojní průkaz, ale také strávit až tři roky za mřížemi.

 

 

26. listopadu 2015, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem