Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Řidič MHD pod vlivem

Při kontrole dealera odhalili kriminalisté řidiče pod vlivem drog. Tomu teď hrozí až osmileté vězení. 

Včera, nedlouho po třinácté hodině projížděli kriminalisté osmého oddělení prvního policejního obvodu autobusovým terminálem poblíž stanice metra nádraží Holešovice. Jedná se o místo, kterému policisté všeobecně věnují větší pozornost, neboť se zde srocují takzvaně závadové osoby.

Při zmiňovaném průjezdu si kriminalisté všimli muže, který jim je s ohledem na jeho drogovou minulost dobře znám. Proto se rozhodli tuto osobu zkontrolovat a zjistit, zda opět nepáchá protiprávní jednání. Než se ale k němu kriminalisté v autě otočili, stihl se tento muž dát do řeči s jedním řidičem autobusu městské hromadné dopravy.

Jakmile detektivové k této dvojici dorazili, tak si všimli, že řidič MHD znatelně znervózněl. Nicméně v prvopočátku se muži zákona věnovali hlavně dealerovi. Při tom se jich řidič zeptal, zda si může jít zkontrolovat autobus, neboť má zanedlouho odjíždět. Na tom neviděli policisté nic špatného a tak řidičův požadavek odsouhlasili.

Posléze si ale všimli, že se řidič poměrně dlouho zdržel u levého předního kola. A tak se zajímali o to, co tam tak dlouho dělal. Při tom našli na pneumatice odloženou krabičku od cigaret, naditou krystalickou látkou v plastovém obalu.

Vytěžením řidiče kriminalisté zjistili, že se jedná o víc jak padesát gramů pervitinu. Na základě toho podrobili řidiče testu na přítomnost drog, který byl pozitivní a detekoval přítomnost právě pervitinu.

Proto převezli kriminalisté řidiče do zdravotnického zařízení k odběru tělních tekutin a provedení relevantního znaleckého zkoumání. Následný výsledek potvrdil dřívější orientační zjištění, tedy že v těle řidič koluje pervitin.

Na základě těchto skutečností je řidič autobusu podezřelý z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky, obecné ohrožení ve stadiu pokusu a přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na osm let.

Jen na vysvětlenou, pro trestný čin obecné ohrožení ve stadiu pokusu je řidič stíhán proto, že už během kontroly žádal kriminalisty, aby svou činnost zrychlili, neboť on má dle jízdního řádu cca za tři minuty naložit cestující a odjíždět směr zoologická.

Pozornosti kriminalistů neunikne ani zmiňovaný dealer, neboť dle vyjádření řidiče autobusu to byl právě on, kdo drogu přinesl a řidiči autobusu ji po předchozí domluvě nabídl k prodeji.

por. Mgr. Tomáš Hulan 20. 9. 2018

Odkazy do noveho okna

1 foto zajištěné drogy a místa nálezu (1)

1 foto zajištěné drogy a místa nálezu (1... 

Detailní náhled

2 foto zajištěné drogy a místa nálezu (2)

2 foto zajištěné drogy a místa nálezu (2... 

Detailní náhled

3 foto zajištěné drogy a místa nálezu (3)

3 foto zajištěné drogy a místa nálezu (3... 

Detailní náhled

4 foto zajištěné drogy a místa nálezu (4)

4 foto zajištěné drogy a místa nálezu (4... 

Detailní náhled

5 foto zajištěné drogy a místa nálezu (5)

5 foto zajištěné drogy a místa nálezu (5... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem