Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Řidič měl více než 3 promile alkoholu

LIBEREC - Naboural při otáčení na parkovišti 

Klesající venkovní teploty neopravňují řidiče k tomu, aby za volant usedali pod vlivem alkoholu. Jízda opilého řidiče je poté nekoordinovaná a nebezpečná.

Dopravní policisté šetří dopravní nehodu 26-letého muže z Prachatic, který v sobotu 3. prosince v 10,25 hodin naboural v Dělnické ulici v Liberci. Muž jel s vozidlem značky Opel Vectra a na parkovišti v ulici Dělnická, se chtěl otočit. S vozidlem začal couvat, ale bohužel tak nešťastně, že neodhadl boční odstup od zde zaparkovaného vozidla značky Ford Mondeo a do vozidla narazil.

Při nehodě nedošlo k žádnému zranění, pouze k hmotné škodě na vozidlech, která byla vyčíslena na částku 35 000 Kč.

Policisté uskutečnili u řidiče dechovou zkoušku a ta prozradila, proč byl řidič při otáčení tak nešikovný. Za nešikovnost mohl alkohol v mužově těle. Přístroj Drager mu naměřil hodnotu 3,06 promile.

Alkohol nebyl jediným prohřeškem tohoto muže, kontrolou dokladů policisté dále zjistili, že muž má vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel.

S mužem byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ,,ohrožení pod vlivem návykové látky“ a ,,maření výkonu úředního rozhodnutí“, za což mu muže hrozit až roční trest odnětí svobody.

por.Mgr.Ludmila Knopová
5. prosince 2011
tel. 724 179 464
email: tiskova.liberec@email.cz

vytisknout  e-mailem