Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Řidič měl přetížené vozidlo a ještě byl pod vlivem drog - AKTUALIZACE - laboratoř vyloučila přítomnost drog v krvi řidiče

ROKYCANY – Dopravní policisté z Rokycan během kontrolního vážení zastavili řidiče nákladního automobilu, který se provinil hned několika způsoby. 

Ve čtvrtek 20. října policisté z rokycanského dopravního inspektorátu obdrželi laboratorní výsledky odebrané krve, ze kterých vyšlo najevo, že řidič žádné drogy nepožil. Pozitivní drogový test v rámci silniční kontroly byl pouze orientační a jednalo se o chybu testu. Policisté v dané věci tedy řešili pouze přetížení vozidla, které bylo v přestupkové rovině.

Policisté se v úterý 11. října zaměřili na kontrolní vážení nákladních automobilů v Rokycanech, které prováděli ve spolupráci s Centrem služeb pro silniční dopravu. Zanedlouho po začátku akce zastavili okolo osmé hodiny ranní vozidlo převážející beton, jehož hmotnost byla překročena o 857 kilogramů. To ale nebylo vše, protože řidič měl pozitivní orientační drogový test na THC a amfetamin. Osmadvacetiletý muž se následně podrobil lékařskému vyšetření, které určí, jak velké množství drog měl ve svém těle během řízení nákladního automobilu. Od toho se bude odvíjet i právní kvalifikace (přestupek nebo trestný čin). Dechová zkouška byla u muže s negativním výsledkem.

prap. Ondřej Hodan
12. října 2022

Odkazy do noveho okna

Fotografie přetíženého nákladního automobilu

Fotografie přetíženého nákladního automo... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem