Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Řidič, který v pátek 4. února v Zákupech srazil chodce, od nehody ujel

ČESKOLIPSKO - Hledáme svědky nehody. 

V pátek 4. února kolem 17.45 srazilo osobní vozidlo 45letého chodce, který přecházel  Nádražní ulici v Zákupech ve směru od parkoviště k místní prodejně potravin mimo přechod pro chodce. Podle svědka vozidlo  projíždělo od Borské ulice k silnici II/262. Jeho řidič po střetu s chodcem na místě vůbec nezastavil a ani mu nepřivolal sanitu.

To za něj museli udělat místní lidé. Dopravní policisté vozidlo, jehož řidič je na základě získaných informací důvodně podezřelý z účasti na této nehodě, vypátrali ještě téhož dne. Jeho řidič připustil, že v inkriminovanou dobu Nádražní ulicí v Zákupech projížděl, ale popřel, že by měl na kolizi s chodcem účast.

Dopravní policisté uvítají od případných svědků veškeré informace k průběhu této nehody, při níž utrpěl 45letý muž závažné poranění na noze, které si vyžádá náročný operativní zákrok. Vzhledem k těmto následkům objasňování nehody převezme služba kriminální policie a vyšetřování a řidiči za ni hrozí nejen trestní stíhání pro ublížení na zdraví z nedbalosti, ale pravděpodobně také pro neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku.

8. 2. 2022
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

místo střetu vozidla s chodcem

místo střetu vozidla s chodcem 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem