Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Řidič, který ujížděl před policejní kontrolou, uvízl v rozbahněném poli

ČESKOLIPSKO - Byl v zákazu řízení a pod vlivem drog. 

V neděli krátce před půlnocí projížděli cvikovští policisté při své hlídkové službě Svorem po silnici I/13, když kolem nich ve vysoké rychlosti prosvištělo osobní vozidlo značky Audi A 5. Bylo jim podezřelé, že má řidič tak naspěch,  a proto se ho rozhodli zkontrolovat. Jeli proto za ním se zapnutým zvukovým i světelným výstražným zařízením s nápisem "STOP POLICIE" a dostihli ho ve Cvikově. Zde řidič audi skutečně na chvíli zastavil, ale než k němu policista stačil ze svého vozu dojít, zase se rozjel. Hlídka ho proto začala pronásledovat po silnici č. 13 ve směru na Liberec, ze které u Jablonného v podještědí odbočil na Heřmanice v Podještědí. Na silnici druhé třídy ale ve vysoké rychlosti ztratil kontrolu nad řízením a vyjel v Heřmanicích do pole, kde uvízl v promáčeném oraništi.

Zde ho policisté zadrželi. Jedná se o 22 letého mladíka z Rumburku. Prověrkou v evidencích řidičů zjistili, že mu Městský úřad v Rumburku zakázal řídit vozidla až do dubna letošního roku a jeho orientační test na drogy byl pozitivní na amfetamin. Kolik v sobě této látky měl, ukáže až výsledek laboratorního testu z odebraného vzorku jeho krve.

Už v pondělí v časných ranních hodinách jsme mu předali záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a v tuto chvíli probíhá jeho trestní stíhání ve zkráceném přípravném řízení. O tom, zda bude rozšířeno ještě o přečin ohrožení pod vlivem návykové látky,  rozhodne až výsledek jeho krevního testu.

3. 3. 2020
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem