Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Řidič dodávky vážně zranil ženu a z místa nehody ujel

LIBEREC - Vážná dopravní nehoda se stala v pátek odpoledne v ulici Švermova. Žena utrpěla velmi četná poranění, kterým bohužel následně v nemocnici podlehla. 

V pátek, krátce po třetí hodině odpoledne, vyjížděli dopravní policisté do ulice Švermova v Liberci k vážné dopravní nehodě s účastí chodce. Oznámení o dopravní nehodě přijal operační důstojník na tísňovou linku 158 ze Zdravotnické záchranné služby. 

Policisté na místě zjistili, že došlo ke střetu dodávky s chodkyní, kdy řidič od nehody ujel. 

Řidič vozidla VW Transporter jel ulicí Švermova ve směru na Ostašov, kdy pravděpodobně nezvládl řízení a po projetí zatáčky se střetl pravým bokem svého vozidla s chodkyní, která se zřejmě pohybovala při pravém kraji komunikace. Ta byla v důsledku střetu následně přiražena na jiné vozidlo Peugeot Boxer, které v tu dobu stálo zaparkované na chodníku při pravé straně vozovky u jednoho z domů. Řidič následně z místa nehody ujel, aniž by učinil opatření, která mu ukládá zákon. Zraněné ženě neposkytl první pomoc. 

Žena utpěla při nehodě četná a vážná zranění, se kterými byla vozidlem Zdravotnické záchranné služby transportována do liberecké nemocnice. 

Operační důstojník okamžitě na základě zjištěných poznatků k vozidlu, které od nehody ujelo, předal informace všem hlídkám. Nezodpovědný řidič tak spravedlnosti neutekl, o něco později jej vypátrala jedna z policejních hlídek v části města Růžodol. Řidič se podrobil orientační dechové zkoušce na alkohol přístrojem Dräger, která byla pozitivní s naměřenou hodnotou přes 1,5 promile. Policisté provedli u řidiče také orientační test na drogy, jehož výsledek byl rovněž pozitivní. Řidič tak následně skončil v policejní cele.

Vozidlo VW Transporter policisté zajistili ke znaleckému zkoumání. 

Žena bohužel na následky velmi vážných a četných zranění dnes v krajské nemocnici zemřela. 

Okolnosti a přesná příčina této vážné dopravní nehody bude nyní předmětem dalšího šetření.  V dané věci byla nařízena soudní pitva. Případem se nyní zabývají liberečtí kriminalisté, kteří již zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů "těžké ublížení na zdraví z nedbalosti" a "neposkytnutí první pomoci". 
 

4. 3. 2023
kpt. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje 

vytisknout  e-mailem