Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Řidič dodávky převážel pět cizinců

Namířeno měli do Berlína. 

Policisté oddělení šetření trestné činnosti a dokumentace Ředitelství služby cizinecké policie díky výborné mezinárodní spolupráci s kolegy z Maďarska a Slovenska přijali 28. srpna 2020  operativní informace o možném pohybu vozidla, které bylo následně monitorováno s podezřením, že by mohlo sloužit k nelegálnímu převozu osob přes území České republiky.

Dodávka VW Transporter bílé barvy s poznávací značkou České republiky byla zastavena  policisty z mobilní jednotky Ředitelství služby cizinecké policie ve spolupráci s odborem cizinecké policie Krajského ředitelství PČR kraje Vysočina  na 160 km dálnice D1 ve směru na Prahu.

Poznatek kolegů ze zahraničí se při kontrole vozidla potvrdil. Nacházelo se v něm 5 cizinců, 1 žena a 4 muži, vietnamské státní příslušnosti, kteří cestovali z Maďarska, přes Slovensko, Českou republiku a jejich konečným cílem bylo Německo, tam už ale nedojeli. Na výzvu policistů nepředložili žádný cestovní doklad a s hlídkami nespolupracovali.

Namísto cesty do Berlína byli tedy zajištěni a eskortováni na odbor cizinecké policie k provedení dalších úkonů.
S řidičem budou zahájeny úkony trestního řízení ve věci možného spáchání přečinu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice dle §340 trestního zákoníku.

kpt. Bc. Renata Grecmanová
tisková mluvčí
Ředitelství služby cizinecké policie


28. srpna 2020

Odkazy do noveho okna

1 Foto 1

1 Foto 1 

Detailní náhled

2 Foto 2

2 Foto 2 

Detailní náhled

3 Foto 3

3 Foto 3 

Detailní náhled

4 Foto 4

4 Foto 4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem