Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Řidič byl posilněn alkoholem i drogou

KLADENSKO - Za dvě promile alkoholu a návykovou látku byl umístěn do policejní cely. 

Na základě všímavosti oznamovatelky a profesionality policejní hlídky byl řidič zadržen a po provedení lékařských vyšetření a prvotních úkonů byl umístěn do policejní cely.

Po jednadvacáté hodině v sobotu 24. září 2016 bylo oznámeno na linku158, že se na pražském okruhu na silnici po trase Praha – Slaný pohybuje vozidlo, které po pozemní komunikaci kličkuje a jeho řidič je pravděpodobně pod vlivem  návykových látek.

Nedaleko města Slaného na silnici č. 1/7 sjel řidič s tímto vozidlem na čerpací stanici, kam se okamžitě dostavila policejní hlídka obvodního oddělení Slaný.  Následným policejním šetřením bylo zjištěno, že řidičem tohoto osobního vozidla  je třiceti tříletý muž z okresu Příbram. Řidič se policistům doznal, že před jízdou požil alkoholické nápoje. Policisté vyzvali muže k provedení dechové zkoušky, čemuž vyhověl.  Při dechové zkoušce byla naměřená hodnota 2,03 promile alkoholu v dechu. Dále byl podezřelý řidič vyzván k provedení testu na drogy a i v tomto případě byl výsledek pozitivní.  Policisté  neukázněnému řidiči zakázali další jízdu a zadrželi řidičský průkaz. Vzhledem k daným skutečnostem byl třiceti tříletý muž na místě policejní hlídkou zadržen a převezen k lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu do slánské nemocnice.

Za své protiprávní jednání byl podezřelý muž následně eskortován do policejní cely v Kladně.

Policisté případ prošetřují a řidič je nyní podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

V tomto případě může řidič hovořit o velkém štěstí, že posilněn alkoholem a drogou nezpůsobil sám sobě a především ani ostatních nevinným účastníkům silničního provozu žádnou újmu na životě a zdraví.

 

nprap.  Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

26. září 2016

vytisknout  e-mailem