Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Řidič byl pod vlivem alkoholu

TŘEBÍČSKO: Spolujedoucí byl v celostátním pátrání 

Policisté odhalili osmadvacetiletého muže, který řídil vozidlo pod vlivem alkoholu. Navíc zjistili, že jeho spolujedoucí je celostátně hledaná osoba. V pondělí 14. února jel řidič před devátou hodinou dopoledne s automobilem Škoda Octavia po silnici ve směru od Náměště nad Oslavou na Vladislav. Vozidlo policisté zastavili a provedli kontrolu. Řidič nepředložil řidičský průkaz a policisté zjistili, že ho ani nevlastní. Muž má totiž soudem uložený trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. Dále u něho policisté provedli dechovou zkoušku a u muže naměřili hodnotu přes jedno promile alkoholu, obdobnou hodnotu u něho ukázala také opakovaná zkouška.

Jeho spolujedoucím byl dvaačtyřicetiletý muž z Třebíčska, na kterého byl minulý týden vydán soudem příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Policisté ho odvezli na oddělení policie a jeho další cesta směřovala do brněnské věznice. Vzhledem k tomu, že uložený trest sám nenastoupil je podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.

Podnapilému řidiči policisté zakázali další jízdu. Osmadvacetiletý muž je podezřelý ze spáchání trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí. Případ policisté prověřují.  

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

15. února 2022

vytisknout  e-mailem