Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Řidič bez zábran

RYCHNOVSKO - Havaroval opilý a se zákazem řízení 

Zřejmě nenápadně a bez pozornosti dalších osob se chtěl v neděli v ranních hodinách přepravit osmapadesátiletý muž z Borohrádku. Za volantem vozu zn. Škoda Fabia se vypravil na jízdu po místní spojovací komunikaci mezi Týništěm nad Orlicí a Žďárem nad Orlicí. Při jízdě po rovném úseku nezvládl řízení, vyjel vpravo mimo komunikaci a zastavil se až o dopravní značku, kterou porazil. Při nárazu u muže došlo k lehkému zranění, se kterým byl převezen na ošetření do rychnovské nemocnice.
Hlídka Skupiny dopravních nehod u muže naměřila 1,13 promile alkoholu v dechu a zároveň zjistila, že muž má do května tohoto roku vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Ten se mu po nedělní nezákonné jízdě ještě citelně prodlouží.

Zimní počasí zřejmě zaskočilo i řidiče vozu zn. Subaru Forester. Ten projížděl v neděli v 18:00 úsekem komunikace mezi obcemi Rychnov nad Kněžnou a Javornice. V mírné levotočivé zatáčce pětadvacetiletý mladík  pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu vozovky a povětrnostním podmínkám. Na zasněžené silnici dostal smyk, který nezvládl, vjel vpravo mimo komunikaci a s vozem se zastavil až o silniční břeh. Při nehodě byl zraněn spolujezdec na zadním sedadle, kterého záchranáři převezli k ošetření do rychnovské nemocnice. Dechová zkouška u řidiče byla negativní. Celková škoda se vyšplhala na 180.000 korun.

por. Mgr. Alena Kacálková
16. ledna 2012 v 14:30


 

vytisknout  e-mailem