Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Řidič během jízdy posílal zprávy na sociální sítě

ČESKOLIPSKO - Policistům se k tomu pod tíhou důkazů přiznal. 

V tomto týdnu projížděli dopravní policisté v neoznačeném  služebním vozidle Škoda Octavia  od Zákup do České Lípy, a protože byl slabý provoz, všimli si, že za nimi stále jede stejné vozidlo. V tom čase se na místní sociální síti objevila fotografie jejich octavie s upozorněním, že směřuje na Českou Lípu. Podle celkové kompozice snímku bylo vysoce pravděpodobné, že je jeho autorem řidič osobního vozidla jedoucí za nimi.

Rozhodli se ho proto zkontrolovat,  a když ho zastavili, jejich podezření se potvrdilo. Muž z profilové fotografie na sociální síti byl nápadně podobný řidiči kontrolovaného auta. K přestupku se  následně bez výmluv přiznal a zaplatil pokutu, kterou mu policisté uložili.

To, že na naše služební vozidla nebo na kontrolní stanoviště někdo upozorňuje ostatní motoristy,  nám nevadí. Naopak, podobná varování působí ve svém důsledku jako užitečná prevence bezpečnosti v silničním provozu, protože mnohé řidiče přimějí k tomu, aby ubrali plyn a chovali se na silnici slušněji. Řidiči ale během jízdy nesmějí držet v ruce mobilní telefon a musejí se plně věnovat řízení. Fotografovat za jízdy cokoliv a ještě k tomu psát zprávy je velmi nebezpečné jak pro ně samotné, tak  i pro ostatní účastníky silničního provozu.

12. 4. 2020
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí, KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem