Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Řídí pod vlivem alkoholu i drog

Tábor – Koho můžete potkat na silnicích města Tábora. 

Táborští policisté zahájili po uplynulém víkendu úkony trestního řízení proti dalším řidičům, kteří nejenže nerespektují zákon, ale ohrožují zdraví a životy dalších účastníků silničního provozu.

Krátce po páté hodině odpolední soboty dne 23. května 2020 kontrolovali v ulicích města Tábora řidiče osobního vozidla tovární značky Opel. Opakovaná odborná zkouška na přítomnost alkoholu v dechu prokázala hodnotu bezmála 1,5 promile. Další řidič, který vykazoval stav nezpůsobilosti k řízení motorového vozidla, byl kontrolován krátce po půlnoci na neděli 24. května 2020. Zkouška na alkohol prokázala hodnotu „pouze“ 0,24 promile. Test na přítomnost omamných či psychotropních látek byl však pozitivní, a to na drogu pervitin. Další lustrace navíc prokázala, že řidič je v podstatě „neřidič“, neboť za volant své škodovky usedl v době platné blokace řidičského oprávnění.

Oba mladí muži se tak stali důvodně podezřelými ze spáchání trestných činů, konkrétně přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky. Čeká je soud. Ohroženi jsou až trestem odnětí svobody na dobu jednoho roku.

por. Mgr. Miroslav Doubek   krpc.pio@pcr.cz

26. května 2020

vytisknout  e-mailem