Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Říčanské policisty oslňoval dálkovými světly a pokusil se i o útěk

PRAHA VENKOV - JIH - Nadýchal více jak 2 promile. 

Nejprve oslňování dálkovými světly hlídky policistů, pak i snaha o útěk...tak se v minulých dnech odehrála událost na silnici Černokostelecká ve směru jízdy z Říčan na Mukařov.

Krátce po 20. hodině jeli říčanští policisté výše zmíněnou ulicí a protijedoucí 28letý řidič vozidla Škoda je oslňoval zapnutými dálkovými světly. Následně přejel do protisměru přes dvojitou plnou čáru a hlídku bezprostředně ohrozil, proto se policisté otočili a o kousek dál vozidlo zastavili.

Řidič při kontrole nepředložil řidičský průkaz ani jiný doklad totožnosti. Řidičský průkaz předložit ani nemohl, protože má až do léta roku 2023 vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. Policisté 28letého muže dále vyzvali k podrobení se orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, čemuž muž vyhověl a policistům nadýchal 2,2 promile alkoholu. Poté odmítal s policisty spolupracovat, začal se chovat agresivně a pokusil se i o útěk, proto byli policisté nuceni použít donucovacích prostředků a muže zpacifikovat, přiložili mu služební pouta a zadrželi ho.

Hned následující den policisté muži sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, kdy mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na 6 měsíců až 3 roky, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
9. listopadu 2022

vytisknout  e-mailem