Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Revolution Train v Rakovníku

RAKOVNICKO – Protidrogový vlak zastaví na vlakovém nádraží v Rakovníku 23. června 2023. 

Zatímco je dopolední program určen rakovnickým školám, odpoledne si vlak mohou prohlédnout a navštívit jej i ostatní, kterým problematika závislostí není lhostejná.

Cílem preventivního projektu Revolution Train je co nejvíce zapůsobit na osobnost člověka a efektivním způsobem ovlivnit jeho pohled na nelegálnost drog. Program se ale také zaměřuje na drogy legální a snaží se inspirovat veřejnost k pozitivním životním volbám v této oblasti.

Vlakovou soupravu REVOLUTION TRAIN tvoří celkem šest vagonů. Vagony jsou uzpůsobeny do podoby multimediálních sálů, v nichž se v několika rovinách odehrává příběh o příčinách, vývoji a důsledcích drogové závislosti. Návštěvníci protidrogového vlaku tímto příběhem procházejí a díky možnostem interaktivních technologií a zapojení všech lidských smyslů se aktivně stávají jeho účastníky a mohou si příběh sami prožít. Celý program je doporučen pro děti od 10 let s doprovodem svých rodičů.

Projekt ale prohlídkou vlaku nekončí. Navazuje programem, který vznikl ve spolupráci s Národní protidrogovou centrálou Služby kriminální policie a vyšetřování ČR. Cílem je zvýšení právního vědomí nezletilých, prohloubit diskuzi o závislostech, motivovat je ke zdravému životnímu stylu a k respektování zákonů, které je mají ochraňovat, a nejen jim něco zakazovat.

Návazný program podporuje a aktivně se do něj zapojuje Policie ČR. Proškolené policistky a policisté, zpravidla tři měsíce od prohlídky vlaku, školy, které si prohlídkou vlaku prošly. S žáky otevřeně diskutují a společně posuzují trestněprávní následky chování drogově závislých osob.

Prap. Veronika Cafourková
ÚO Rakovník
21.6.2023

Odkazy do noveho okna

Rakovník 2023

Rakovník 2023 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem