Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Revolution Train – Nové Česko byl ve městě Čáslav

Kutnohorsko – Do města Čáslav tento vlak zavítal ve spolupráci s Mikroregionem Čáslavsko již po třetí. 

evolution Train přijel v rámci svého Jarního turné 2023 po regionech v úterý 11. dubna 2023 na nádraží v Čáslavi. Unikátní vlak se šesti multimediálními vagóny, který českou železnici brázdí od roku 2016, přibližuje dětem i dospělým nebezpečí, jaké představuje užívání drog a jiných návykových látek.

Do města Čáslav tento vlak zavítal ve spolupráci města Čáslav s Mikroregionem Čáslavsko již po třetí.

Aprílové počasí, které se měnilo každých 10 minut, doplňovalo burácení motorů vzlétajících Gripenů z nedalekého letiště. Nic z toho ale neodradilo 271 dětí, které navštívily dnešní program.

Organizátoři z vlaku uvádí „děkujeme všem, kteří se na dnešním dni podíleli. Dík letí také do Nymburka a Milovic, odkud dorazili městští strážníci, aby dnes provázeli děti naším programem. Dík patří i strážníkům a města Čáslav. A v neposlední řadě děkujeme i Hotel Grand Čáslav, který našemu týmu poskytl azyl a dětem občerstvení.“

 Návštěvníky a zúčastněné během prohlídky organizátoři pozvali na „Policejní pátračku“, která bude probíhat a bude součástí programu Dne Bezpečnosti v Národním zemědělském muzeu v Čáslavi dne 18. dubna 2023.

Policejní pátračka – je jedním z návazných programů interaktivní expozice Revolution train – protidrogového vlaku, který do města Čáslav přijel 11.dubna letošního roku.  Zájemci pomocí stažené mobilní aplikace spolupracují s virtuálním policistou, který jim zadává dotazy týkající se policejní práce. Hráči se dle instrukcí pohybují po různých místech tentokrát v  prostorách Národním muzea zemědělské techniky Čáslav, kde dotazy policisty budou zodpovídat. Úkolem je vypátrat a chytit virtuálního drogového dealera.  V cíli je budou čekat zástupci protidrogového vlaku a města Čáslav. Úspěšní hráči obdrží Certifikát mladého detektiva společně s preventivními a upomínkovými předměty.

Tento unikátní vlak navštívil v Čáslavi také Kutnohorský deník

por. Mgr. Vendulka Marečková
14. dubna 2023
 

Odkazy do noveho okna

Revolution Train - Nové Česko

Revolution Train - Nové Česko 

Detailní náhled

Revolution Train - Nové Česko

Revolution Train - Nové Česko 

Detailní náhled

Revolution Train - Nové Česko

Revolution Train - Nové Česko 

Detailní náhled

Revolution Train - Nové Česko

Revolution Train - Nové Česko 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem