Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Republikové finále Odznaku všestrannosti olympijských vítězů

Ve dnech 5. a 6. září 2014 se uskutečnilo Republikové finále Odznaku všestrannosti olympijských vítězů na stadionu Juliska v Praze. Policie ČR již druhým rokem převzala nad touto akcí záštitu. 

Olympijští vítězové v desetiboji Robert Změlík a Roman Šebrle se svým týmem a řadou dalších zvučných olympioniků připravili před pěti lety pro žáky nejen základních škol tento pohybový program s názvem ,,Odznak Všestrannosti Olympijských Vítězů – OVOV“.

Více než šestsetpadesát dětí z celé České republiky a několik dětí ze Slovenska, Maďarska, Polska, Rumunska, Slovinska a Itálie se utkaly v deseti disciplínách a završily tak další ročník sportovních soutěží, které se v průběhu celého roku odehrávaly ve všech koutech republiky. Pro všechny sportovce i diváky byl připraven zajímavý doprovodný program, který v pátek započal zdravicí významných osobností včetně předsedy senátu pana Milana Štěcha, pana policejního prezidenta plk. Tomáše Tuhého a zástupců Armády ČR.

Cílem tohoto projektu je zlepšit fyzickou zdatnost u současné generace školáků, pomoci navazovat přátelství bez odhledu na národnost nebo státní příslušnost a přinést pozitivní vliv i do oblasti prevence kriminality a zdravého životního stylu. Projekt není určen pouze pro aktivně sportující mládež a její doprovod, ale také pro širokou veřejnost.

Policisté v celorepublikovém finále vystupovali jako vedoucí dětských družstev a rozhodčí v jednotlivých disciplínách. Jejich účast na místě byla zásadní a celému projektu prospěšná stejně jako úloha pražských dopravních policistů, kteří po celou dobu konání dohlíželi na bezpečnost dětí při pohybu v silničním provozu v blízkosti sportoviště.

15. září 2014
nprap. Bc. Ivana Nguyenová
tisková mluvčí
Policejní prezidium ČR

vytisknout  e-mailem