Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Relace z Karvinska

Karvinsko - pobili se před hlavním vchodem do supermarketu, z vozidel mizí navigace a další 

Pátek
Ráno na havířovské ulici Široká majitel vozidla VW Golf zjistil, že přední okno je rozbité. V noci na pátek neznámý pachatel násilím vnikl do vozidla a uvnitř odcizil dotykovou navigaci v hodnotě 30 000 Kč. Při krádeži poškodil palubní desku a způsobil tak škodu ve výši 30 000 Kč.
V pátek policisté zahájili šetření přečinu krádeže. V době od středy 13.1. do pátku 15.1. v Rychvaldě neznámý darebák rozbil okno novostavby rodinného domu. Ze zdi vyřezal zárubeň s plnými plastovými dveřmi v hodnotě 20 300 Kč a zárubeň s prosklenými dveřmi v hodnotě 26 100 Kč.
V Bohumíně-Skřečoni na staveništi propustky obchvatu neznámý pachatel násilím vnikl do unimobuňky. Sebou si odnesl stojan, nivelační přístroj, hliníkové latě, elektrické nářadí a další věci. Na odcizených věcech byla předběžně vyčíslena škoda ve výši 19 700 Kč a poškozením 1 000 Kč.
Během páteční noci vyrazili karvinští policisté na diskotéky a do restaurací. Zkontrolovali děti a mládež jestli pijí. Od osmé hodiny večerní do půlnoci policisté v městské části Hranice kontrolovali návštěvníky dvou diskoték, restaurací a herny.Bezmála třicet dětí a mladistvých se podrobilo dechové zkoušce, u dvou mladistvých a jedné nezletilé dívky byla zkouška pozitivní. Adolescenti bylo předáni rodičům.
Sobota
Solární studio se v noci na sobotu stalo cílem neznámého lapky. V Karviné-Hranicích na Slovenské ulici rozbil skleněnou výlohu a uvnitř bral. Sebou si odnesl DVD přehrávač, peníze, mobilní telefon, alko i nealko nápoje, tělové mléka a další věci. Majitelka předběžně vyčíslila škodu na 14 200 Kč.
V Rychvaldě na Mírové ulici neznámý pachatel násilím vnikl do sázkové kanceláře. Uvnitř odcizil příruční trezor s hotovostí a stravenky. Škoda byla vyčíslena ve výši bezmála 43 000 Kč.
Dopoledne karvinští policisté vyjížděli k potyčce před supermarketem Tesco. Devatenáctiletý mladík před hlavním vchodem údery pěstí do obličeje napadl o rok staršího mladíka. Vzájemný fyzický kontakt pokračoval i na parkovišti mezi zaparkovanými automobily. Během potyčky bylo poškozeno jedno z vozidel. Výsledek je u Fordu Mondea ulomené zpětné zrcátko v hodnotě 2 000 Kč. Zlomeninu nosních kůstek u staršího mladíka ošetřili lékaři v karvinské nemocnici. Mladší se bude zpovídat ze spáchání přečinu ublížení na zdraví a výtržnictví.
Neděle
V Karviné na Kašparové neznámý pachatel rozbil přední okno vozidla VW Passat. Sebou si odnesl zabudovaný multifunkční panel v hodnotě 50 000 Kč. Poškozením škodu majitel vyčíslil na 20 000 Kč.
por. Bc. Zlatuše Viačková, zpravodajství 16.1.-17.1. 2010

vytisknout  e-mailem