Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Rekordní počet újezdů od benzinových čerpacích stanic

BEROUNSKO – Kriminalisté muži prokázali devadesát skutků. 

Policisté z dálničního oddělení Rudná se od roku 2011 zbývali případem, kdy neznámý muž pohybující se ve vozidle tovární znaky Škoda Superb stříbrné barvy, ujíždí po natankování pohonných hmot bez zaplacení od benzinových čerpacích stanic na úseku dálnice D5. Po medializaci celého případu se policistům na základě odvysílané reportáže ozval svědek, který pomohl se ztotožněním tohoto řidiče. Případem se dále zabývali berounští kriminalisté, kterým se v průběhu vyšetřování, kdy probíhaly výslechy poškozených a detailní zkoumání kamerových záznamů, podařilo muži prokázat celkem devadesát skutků krádeží pohonných hmot.
Padesátisedmiletému muži bylo sděleno obvinění ze spáchání trestného činu krádež, za který mu v tomto případě, kdy výše způsobené škody činí 171.000,- Kč, hrozí trest odnětí svobody v délce až pět let.
 
Kriminalisté zjistili, že muž jezdil vždy ve stříbrném vozidle Škoda Superb, na kterém střídal celkem osm registračních značek. Tyto registrační značky byly nahlášeny jako odcizené nebo ztracené. Pohonné hmoty tankoval nejen do palivové nádrže vozidla, ale také do kanystrů, které vozil v zavazadlovém prostoru. Jelikož se jedná o muže cizí státní příslušnosti, který z Německa dojížděl pravidelně za svou rodinou do Ostravy, byly terčem páchání jeho trestné činnosti benzinové čerpací stanice právě na výše uvedené trase, převážně na úseku dálnic. V místech, kde byly stanice opatřeny závorou, pachatel po natankování buď z místa vycouval, nebo vyčkal za před ním jedoucím vozidlem a v okamžiku zvednuté závory využil průjezdu v jeho těsném závěsu.
 
Kriminalisté předpokládají, že devadesát není v případě tohoto pachatele číslo konečné, protože někteří poškození tuto věc policii neoznámili, nebo neměli k dispozici kamerový záznam, který by vedl k jeho následné identifikaci.
 
Muž je v současné době stíhán na svobodě a policistům se podařilo zjistit, že již nejezdí s výše uvedeným vozidlem, ale užívá ke svým cestám vozidlo také Škoda Superb, ale barvy hnědé metalické.
 
nprap. Marcela Pučelíková
tisková mluvčí
P ČR Beroun
25. června 2014
 
 

vytisknout  e-mailem