Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Rekonstrukce křižovatky Rádelský mlýn – omezení dopravy

KRAJ – Z důvodu zajištění bezpečnosti silničního provozu po dobu zimního období dojde od dneška k omezení dopravy na silnicích třetí třídy č. 2874 a 28713. 

Na základě rozhodnutí odboru dopravy Krajského úřadu Libereckého kraje dojde po dobu zimního období, od 18. 11. 2020 do konce měsíce března 2021 k omezení vjezdu motorovým vozidlům na dvou krajských silnicích, kterými jsou silnice III. třídy č. 2874 v úseku Jeřmanice – Milíře a silnice III. třídy č. 28713 v úseku Radoňovice – Pelíkovice.

Úsek silnice ve směru od Jeřmanic do Milířů bude uzavřen. Doprava v tomto úseku bude možná pouze jednosměrně a to ve směru od Milířů na Jeřmanice. I nadále zde bude platit omezení vjezdu pro nákladní vozidla mimo dopravní obsluhu.

Úsek silnice mezi Radoňovicemi a Pelíkovicemi bude obousměrně uzavřen pro vozidla mimo vozidel dopravní obsluhy a autobusů. Hlavním důvodem omezení dopravy na těchto silnicích je zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, neboť silnice nejsou dosti široké pro bezpečné míjení vozidel. Z důvodu uzavření sjezdu v místě mimoúrovňové křižovatky Rádelský mlýn na silnici I. třídy č. 65 směr Jablonec nad Nisou jsou tyto silnice často využívány obousměrně jako objízdné trasy do města Jablonec nad Nisou a města Rychnov u Jablonce nad Nisou aj.

Oficiální objízdné trasy byly stanoveny tři. První, pro oblast Rýnovic, vede po silnicích č. I/35 a č. I/14 přes Liberec, druhá pro tranzitní dopravu vede z Turnova po silnici č. I/10 přes Železný Brod a Tanvald do Jabloneckých Pasek, a třetí objízdná trasa pro oblast Kokonína a Vrkoslavic je vyznačena po silnici č. II/287 přes Pěnčín a Maršovice. 

Vzhledem k tomu, že předpokládáme větší výskyt řidičů vozidel, kteří nebudou respektovat přechodné dopravní značení omezující vjezd motorovým vozidlům na výše uvedené silnice, zaměříme do těchto lokalit po dobu zimního období výkon služby dopravní a pořádkové policie. Oddělení silničního dohledu, které je součástí Odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Libereckého kraje, se bude na dohledu podílet také, a to ve spolupráci s policisty dopravní a pořádkové služby územních odborů Liberec a Jablonec nad Nisou.

Všechny řidiče motorových vozidel upozorňujeme na to, že v případě většího spadu sněhu a nemožnost udržet sjízdnost těchto silnic mechanizmy zimní údržby dojde ze strany správce silnic k jejich úplnému uzavření. Informace o případném uzavření uvedených silnic vás budeme samozřejmě informovat.


18. 11. 2020
nprap. Dagmar Sochorová
tisková mluvčí, KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem