Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Reflexní vestičky ve Lhotách u Potštejna

Policisté u předškoláků i školáků 

Ve čtvrtek 6. října v dopoledních hodinách navštívili policisté Obvodního oddělení Kostelec nad Orlicí spolu s preventistkou Mateřskou školu a Základní školu ve Lhotách u Potštejna. 
Na policisty nejprve čekali ti nejmenší - předškoláci z mateřské školy. Děti už věděly, že policisté jim s sebou v rámci kampaně "Jsme vidět" přivezli překvapení, malý dárek - reflexní vestičku. Tu jim také hned na začátku ukázali a slíbili, že ji za chvilku předají všem. Dříve ale, že si děti "malinko vyzkouší". Otázky, týkající se jejich bezpečnosti coby účastníků silničního provozu byly mrňousky z mateřinky zodpovězeny horlivě a bez zaváhání. Děti přidaly i spousty úsměvných postřehů a nakonec se dočkaly předávání vestiček s logem Besip. Radost měla i paní učitelka, která bude ve své vestě chodit spolu s dětmi a řidiče upozorňovat na přecházející skupinku zastavovacím terčíkem. 

Poté na policisty čekali žáci a žákyně z 1. a následně 2. stupně, pro které měli připraveny dvě besedy. Děti z prvního stupně si vyslechly povídání o tom, jak žít bezpečně doma, na ulici, na hřišti i před počítačem. Nakonec jim policisté předvedli, jakou výstroj a výzbroj má k dispozici těžkooděnec z pořádkové jednotky.
Názornou ukázku poté viděly i děti z druhého stupně. Besedu pak policisté zaměřili zejména na E-bezpečí a zmínili se o negativních jevech komunikace přes internet. Po zodpovězení dotazů děti i pedagogové policistům poděkovali překvapivě kyticí lilií a všichni společně si slíbili návštěvu v dalším školním roce.

Čtěte - Rychnovský deník

por. Mgr. Alena Kacálková
7. října 2011
Foto PČR

vytisknout  e-mailem