Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ředitelka Europolu jednala s vedením Policie ČR

Vedení Policie ČR v čele s policejním prezidentem přivítalo novou výkonnou ředitelku Europolu paní Catherine De Bolle. 

Českou republiku v pondělí 2. července poctila svou návštěvou nová výkonná ředitelka Eurpolu Catherine de Bolle, která byla do funkce zvolena v květnu letošního roku. V doprovodu svého zástupce Oldřicha Martinů, jejího současného náměstka a dřívějšího policejního prezidenta, se sešli a diskutovali s představiteli vlády, Policie ČR i Generálním ředitelstvím cel.

Pracovní jednání bylo zahájeno slavnostním obědem za účasti ministra vnitra Jana Hamáčka a policejního prezidenta genmjr. Tomáše Tuhého. Hlavními tématy byly aktuální bezpečnostní situace v České republice, vývoj personálního stavu Policie ČR a společně se také shodli na potřebě posílení již tak dobré spolupráce České republiky s Europolem, podpoře při prosazování společných cílů a vysílání styčných důstojníků a dalších odborníků do Europolu. Zároveň si také připomněli aktivity, které je v brzké době čekají.

Policie ČR vítá čerpání informací a dat analyzovaných Europolem a stejně tak nabízí Europolu sdílet dobrou praxi v oblasti nejnovějších komunikačních prostředků a metod osvědčených při odhalování trestné činnosti,“ řekl policejní prezident a zdůraznil, že: „česká policie je plně připravena posilovat zastoupení v Europolu, a to jak v podobě vysílání národních expertů, styčných důstojníků či odborných analytických a dalších specializovaných pozic.“

Poté se delegace společně s policejním prezidentem přesunula na Policejní prezidium ČR, kde jednání pokračovalo za účasti všech náměstků policejního prezidenta. Paní Catherine De Bolle se tak seznámila se strukturou české policie, ale i se strategií při řešení migrační krize a jiných bezpečnostních hrozeb. Následovala ukázka operačního střediska Policejního prezidia ČR s praktickým výkladem o jeho fungování a organizaci. Posléze paní ředitelka navštívila i pracovníky Odboru mezinárodní policejní spolupráce Policejního prezidia ČR. Osobně tak mohla pozdravit a poděkovat za práci policistům, kteří úzce spolupracují s ostatními státy v rámci Europolu.

Poslední zastávkou oficiální návštěvy bylo Generální ředitelství cel, kde se paní De Bolle setkala s generálním ředitelem Milanem Poulíčkem. Hlavním tématem diskuze bylo vyhodnocení pozice styčného důstojníka Celní správy České republiky v Haagu.

Jednoznačně podporuji spolupráci s Generálním ředitelstvím cel a jejich vyslaným zástupcem v Europolu. Tyto dvě profesní skupiny musejí spolupracovat napřímo, mezinárodní problematiku nevyjímaje,“ doplnil policejní prezident Tomáš Tuhý.

Po ukončení oficiální části návštěvy měla Catherine De Bolle před odjezdem z České republiky možnost poznat také něco z české historie, když osobně navštívila jednu z nejvýznamnějších památek pražské metropole, kterou je Vyšehrad. Poté zamířila na Slovensko, kde jsou též připraveni jednat o otázkách mezinárodní policejní a celní spolupráce.

kpt. Mgr. Iveta Skupien
tisková mluvčí Policejního prezidia ČR
3. července 2018

Odkazy do noveho okna

DSC_2620

DSC_2620 

Detailní náhled

DSC_2643

DSC_2643 

Detailní náhled

DSC_2665

DSC_2665 

Detailní náhled

DSC_2685

DSC_2685 

Detailní náhled

DSC_2734

DSC_2734 

Detailní náhled

DSC_2797

DSC_2797 

Detailní náhled

DSC_2849

DSC_2849 

Detailní náhled

DSC_2920

DSC_2920 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem