Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Kriminalistický ústav

Policie České republiky – Kriminalistický ústav

Ředitelé znaleckých institucí podepsali dohodu o spolupráci

Ředitel Kriminalistického ústavu Praha Policie ČR (KÚP) plk. Ing. Pavel Kolář, CSc., navštívil ve čtvrtek 30. května 2013 Technický ústav požární ochrany Hasičského záchranného sboru ČR (TÚPO).  

Společně s ředitelem TÚPO plk. Ing. Zdeňkem Rážem podepsali dohodu o vzájemné spolupráci obou ústavů, které spojuje činnost nejen na poli vědy a výzkumu, ale také na úseku setření a zjišťování příčin požárů.
 
Dohoda upravuje spolupráci v rámci řešení projektů Bezpečnostního výzkumu Ministerstva vnitra, v oblasti mezilaboratorních porovnávacích zkoušek, dále pořádání společných seminářů, konferencí a stáží k problematice znalecké činnosti a zjišťování příčin požárů. Zahrnuje rovněž příslib vzájemné výměny aktuálních vědecko-technických poznatků a jejich prezentaci.
 
Ředitel Kolář si posléze prohlédl moderní prostory laboratoří a zkušeben TÚPO. „Jsem velice rád, že jsme s panem ředitelem Rážem formálně zpečetili oblasti vzájemné spolupráce našich institucí, neboť se domnívám, že bude oboustranně výhodná a přínosná,“ uvedl plk. Kolář a dodal, že Kriminalistický ústav Praha provádí zkoumání v pěti oborech, 19 odvětvích oboru kriminalistika s využitím více než sta druhů zkoumání. Ale není v této šíři sám, neboť jak se sám přesvědčil, i činnost TÚPO zahrnuje značné množství a variabilitu zkoušek.
 
Foto: archiv TÚPO 
 
 
kpt. Mgr. Petra Srnková
Kriminalistický ústav Praha Policie ČR
30. května 2013
Odkazy do noveho okna

Pavel Kolář (vlevo) a Zdeněk Ráž

Pavel Kolář (vlevo) a Zdeněk Ráž 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem