Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ředitel ocenil desetiletého chlapce

ZLÍNSKÝ KRAJ: Chlapec pomohl oběti loupeže.  

Oběti loupežného přepadení pomohl koncem března teprve desetiletý chlapec z Kroměřížska. Jeho aktivní přístup dnes dopoledne ocenil ředitel Krajského ředitelství policie Zlínského kraje plk. Ing. Bedřich Koutný. Chlapci předal věcný dar – tablet.

24. března v odpoledních hodinách se sedmašedesátiletá žena z Kroměřížska vracela z obchodu. Najednou k ní přistoupil neznámý muž, který se jí snažil vytrhnout z ruky kabelku. Paní ji dát nechtěla, ale pachatel ji povalil na zem a s taškou utekl. Mezi domy ji pak prohrabal a vyhodil. To viděl desetiletý Daniel z Kroměříže. Pachatele chvíli sledoval, ale ten byl rychlejší. Dan alespoň vzal kabelku, vrátil jí starší dámě a okamžitě zavolal policii.

Nebojácné počínání žáka základní školy si velmi vážíme a považujeme ho za mimořádné. Proto se ředitel Krajského ředitelství policie Zlínského kraje rozhodl předat Danielovi zmíněný dárek. Okradená paní poslala děkovný dopis pedagogům i rodičům. Celý incident ji šokoval, desetiletému Danovi je vděčná, jeho chování ji velmi pomohlo a povzbudilo.

Očima okradené ženy:

„Šla jsem po chodníku, v pravé ruce jsem držela svoji dámskou kabelku a v levé nákupní tašku. Jak jsem šla, najednou jsem ucítila, že někdo mi zezadu sáhl po kabelce… Byly to vteřiny. Najednou jsem upadla. Jsem rozrušená z toho, že se mi něco takového může stát za bílého dne! Upadla jsem na levé koleno na trávu. Kabelku mi muž vytrhl a začal utíkat. Já jsem se zvedla a rozběhla jsem se za ním a křičela jsem ze všech sil ´pomoc, chyťte ho´. Pamatuju si, že jak jsem utíkala, najednou se vedle mě objevil malý chlapec na koloběžce. Předjel mě a viděla jsem, že jel tím směrem, kterým běžel ten muž.  Toho muže jsem ztratila z očí. Najednou jsem uviděla, jak se vrací ten chlapec a v ruce měl moji kabelku. Přijel ke mně a řekl mi, že viděl toho muže, jak kabelku odhodil do křoví. Kabelku mi dal, v té jsem měla všechno co předtím, jen v peněžence chyběly peníze, myslím, že to bylo několik stovek korun…Jsem strašně ráda, že mi ten chlapec pomohl, hlavně i psychicky. A že zavolal na policii. Byl moc milý, možná bych tam bez něho seděla ještě teď.“

Pachatele se prozatím najít nepodařilo, na objasnění kauzy pracují kolegové z ÚO Kroměříž. Neznámého muže podezříváme z loupeže, za kterou hrozí až desetileté vězení.

 

3. dubna 2014, mjr. Ing. Jana Macalíková

 

Předání ceny plk. Ing. Bedřichem Koutným (uprostřed)Předání ceny plk. Ing. Bedřichem Koutným (uprostřed)

 

vytisknout  e-mailem