Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Recidivistka zase kradla

TEPLICKO - Žena nezaplatila za nákup; Nezvládá platit půjčky a další zprávy. 

Recidivistka zase kradla

     Za mříže se asi brzy vrátí 33letá žena, která včera po poledni kradla v teplickém supermarketu. Recidivistka, která byla teprve koncem dubna propuštěna z výkonu trestu odnětí svobody, v prodejně odcizila pečivo, jogurt, grilované kuře, lahev s pitím a instantní kávu. S jídlem v hodnotě přes tisíc korun pak z obchodu bez zaplacení odešla a hned venku většinu zkonzumovala. Policisté ženě sdělili podezření z přečinu krádeže, v případě uznání viny může jít až na tři roky za mříže.

Nezvládá platit půjčky

     Na problémy si zadělala 43letá žena, která uzavírala smlouvy o úvěrech na pobočkách různých společností poskytujících půjčky, nebo prostřednictvím jejich internetových stránek. V žádostech záměrně uváděla nepravdivé údaje týkající se jejích měsíčních výdajů, které byly ve skutečnosti mnohonásobně vyšší, neboť už měla pohledávky z předchozí doby u dalších úvěrových společností a na splácení dalších úvěrů jí už nezbývaly finanční prostředky. Takto uzavřela osm smluv o půjčkách ve výši téměř 240 tisíc korun, které se sice snažila splácet, ale s ohledem na finanční situaci stále dluží přes sto tisíc korun. Žena byla obviněna z úvěrového podvodu, pokud případ skončí u soudu a bude uznána vinnou, mohla by jít až na pět let do vězení.

Vloupání do karavanu

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v katastru Ohníče vykradl karavan. Vnikl na částečně oplocený pozemek, kde se vloupal do karavanu, ze kterého si odnesl dvě motorové pily, křovinořez, pilu a zahradní elektrické nůžky. Celková škoda byla vyčíslena na deset tisíc korun, zloději hrozí v případě dopadení trestní stíhání pro přečin krádeže a až dvouletý pobyt za mřížemi.

Krádež kabelky

     Bílinští policisté prověřují krádež, ke které došlo v neděli ráno u schodiště na 2. nástupiště vlakového nádraží. Neznámý pachatel zezadu přistoupil ke starší ženě a z ruky jí vytrhl kabelku s peněženkou, finanční hotovostí, osobními doklady, mobilním telefonem a dalšími věcmi. Následně se dal i s lupem v celkové hodnotě přes tři a půl tisíc korun na útěk. Pokud se podaří zloděje vypátrat, hrozí mu za přečin krádeže až dva roky za mřížemi.

Odcizené auto

     Z přečinu krádeže je podezřelý neznámý pachatel, který o víkendu odcizil osobní auto. Z parkoviště v Teplicích zmizelo vozidlo VW Passat v hodnotě 110 tisíc korun, policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže a po vozidle i pachateli, kterému hrozí až pětiletý trest odnětí svobody, pátrají.

15. července 2019, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem