Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Recidivistka zase kradla

TEPLICKO - Nepoučitelná zlodějka skončila ve vazbě; Peníze chtěl, na splátky neměl... 

Recidivistka zase kradla

     Nouzový stav ani několik předchozích odsouzení neodradily 45letou recidivistku od krádeží v obchodech. V prosinci vzala v teplické prodejně sladkosti, které si schovala do kabelky a bez zaplacení zboží v hodnotě 2700 korun prošla pokladní zónou. Před několika dny kradla v jiné prodejně, kde odcizila desítky čokolád za necelé dva tisíce korun. V minulosti sedmkrát odsouzená žena byla obviněna ze zločinu krádeže, z důvodné obavy, že na svobodě by v páchání trestné činnosti pokračovala, podal vyšetřovatel podnět k podání návrhu na vzetí obviněné do vazby, který soudkyně akceptovala.

Peníze chtěl, na splátky neměl

     Do dluhové pasti se dostal 29letý muž, který si vzal několik půjček, při jejichž sjednávání uváděl nepravdivé údaje o svém příjmu a finančních závazcích. Přestože si byl vědom, že nebude schopen řádně splácet, půjčil si postupně u několika společností přes 350 tisíc korun a vše završil tím, že si vzal úvěr na osobní vozidlo za téměř sto padesát tisíc. Smluvně stanovené splátky společnostem neplatil, protože neměl dostatek finančních prostředků, v uplynulých dnech byl obviněn z přečinu podvodu, za který by ho mohl soudce poslat až na dva roky za mříže.

Vykradená garáž

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Teplicích vloupal do garáže. Podle trestního oznámení odcizil akumulátory k nákladním vozidlům, mosazné součástky, měděné kabely a svěrák. Celková škoda byla vyčíslena na více jak dvacet tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro zločin krádeže, za který by mohl jít pachatel v případě dopadení až na osm let do vězení.

15. ledna 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem