Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Recidivista zase kradl

TEPLICKO - V dodávkách hledal hlavně nářadí; Nezaplatila za zboží a další zprávy. 

Recidivista zase kradl

     Ve věznici, kde si odpykává trest za krádež a poškození cizí věci, si převzal usnesení o zahájení trestního stíhání 44letý recidivista. V minulosti 21krát odsouzený muž je podezřelý, že se v období od října loňského roku do letošního května vloupal v Teplicích do nejméně šesti aut. Vybíral si dodávky, protože zřejmě předpokládal, že by uvnitř mohl najít cenné nářadí, což se mu ve většině případů i podařilo. Ze zaparkovaných aut během několika měsíců odcizil různé elektrické ruční nářadí a další věci za více jak 140 tisíc korun. Muži obviněnému z přečinů krádeže a poškození cizí věci hrozí, že za mřížemi stráví v krajním případě dalších pět let života.

Nezaplatila za zboží

     Z přečinu krádeže je podezřelá 33letá žena, která odcizila zboží v Teplickém supermarketu. Na prodejní ploše si schovala do batohu potraviny a drogistické zboží v hodnotě přes šest set korun a odešla přes prostor samoobslužné pokladny, aniž by za věci zaplatila. Neunikla ale pozornosti ostrahy, která zlodějku předala policistům. Ti v minulosti třikrát odsouzené ženě sdělili podezření z přečinu, za který by ji mohl soudce poslat až na tři roky zpátky do vězení.

Poškozené auto

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Teplicích poškodil auto na parkovišti. Vandal poškrábal lak na zaparkovaném vozidle, škoda byla vyčíslena na čtyři tisíce korun. Pokud se podaří ustanovit totožnost pachatele, bude se zodpovídat z přestupku proti majetku.

Odcizený mobil

     Z přestupku proti majetku je podezřelý neznámý pachatel, který v Bílině odcizil mobilní telefon. Odložený mobil vzal v nestřeženém okamžiku z dětského kočárku, majiteli způsobil škodu ve výši tři tisíce korun.

26. září 2019, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem