Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Recidivista zase kradl

DĚČÍNSKO - Zaměřil se na šampóny; Řídil opilý; Krádež kol. 

Recidivista zase kradl

     Z přečinu krádeže se bude zodpovídat 25letý recidivista, který je podezřelý, že si minulý týden v děčínském hypermarketu uložil do batohu sedmadvacet šampónů v celkové hodnotě dva tisíce tři sta korun a poté prošel pokladní zónou, aniž by zboží zaplatil. Ve vestibulu prodejny při pokusu o zadržení pracovníkem ostrahy pachatel batoh odhodil a z místa utekl.

     Policisté ho dále podezřívají, že koncem května ve stejné prodejně  ukradl  čtrnáct šampónů a jeden pár pánské obuvi, také v tomto případě za zboží v hodnotě přes šestnáct set korun nezaplatil.  Policisté mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu, za který by mohl jít až na tři roky do vězení, vyšetřován je na svobodě.

Řídil opilý

    Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelý 24letý muž, kterého v noci zastavila v Děčíně policejní hlídka. Muž vykazoval známky požití alkoholu, což potvrdila i dechová zkouška, při které mu policisté naměřili 2,7 promile alkoholu v dechu. Pokud případ skončí u soudu, hrozí muži v krajním případě až roční vězení.

Krádež kol

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který ve Varnsdorfu vnikl na oplocenou zahradu u rodinného domu, kde se vloupal do dřevěné kůlny. Majitele připravil o dvě jízdní kola, celková škoda byla vyčíslena na více jak čtyřicet tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody, zloději hrozí v případě dopadení až tříletý pobyt za mřížemi.

21. června 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem