Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Recidivista zase kradl

DĚČÍNSKO - V minulosti několikrát odsouzený muž je zřejmě nepoučitelný, hrozí mu až tříleté vězení. 

     Varnsdorfští policisté ve spolupráci s kriminální službou objasnili sérii krádeží, kterých se v uplynulém měsíci dopouštěl 29letý recidivista. Muž, který už byl v minulosti dvanáctkrát odsouzen v České republice a dvakrát v cizině je podezřelý, že koncem října vešel do prodejny počítačové techniky, od obsluhy prodejny si nechal ukázat vystavený mobilní telefon a jakmile ho dostal do ruky, s přístrojem v hodnotě šest tisíc korun utekl.

     Následující den vnikl v Dolním Podluží do neobydleného rodinného domu, který prohledal a odnesl si motorovou pilu, aku vrtačku a tři venkovní kamery. Policisté ho dále viní, že začátkem listopadu ve Varnsdorfu demontoval přední kolo bicyklu, který byl připoután ke stojanu a horské kolo v hodnotě tři tisíce korun odcizil. Ještě týž den večer přišel na benzínku, kde předstíral zájem o koupi dvou kartonů cigaret, jakmile ležely na pultu, zmocnil se jich a dal se na útěk.

     Muž je také podezřelý, že v polovině listopadu společně s 27letým komplicem za pomoci odcizených klíčů vnikli do bytu v činžovním domě, byt prohledali a odnesli si trezor, notebook a klíče od aut, škoda byla vyčíslena na více jak jedenáct tisíc korun. V další trestné činnosti opět pokračoval sám, v prodejně zahradní techniky ukradl motorovou pilu za osm a půl tisíce a z obchodu s ní utekl, minulý týden v Dolním Podluží přišel do prodejny potravin, nanosil si jídlo, kosmetiku a cigarety k pokladně a z obchodu se zbožím bez zaplacení utekl. Následujícího dne ve Varnsdorfu ukradl na benzínové čerpací stanici cigarety, nápoje a sladkosti za více jak dva tisíce korun.

     Policisté lapku, který se ke krádežím, kterými způsobil celkovou škodu čtyřicet tisíc korun, přiznal, obvinili z přečinů krádeže a porušování domovní svobody, za jejichž spáchání by ho mohl soudce v krajním případě poslat až na tři roky do vězení.

2. prosince 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem