Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Recidivista zase kradl

TEPLICKO - Jednapadesátiletý zloděj je ve vazbě; Vloupání do garáže... 

Recidivista zase kradl

     Ve vazební věznici skončil 51letý recidivista, který má na svědomí několik vloupání. Je podezřelý, že se během vánočních svátků vloupal v centru Teplic do bytu, ze kterého odcizil televizor, na Silvestra se pak měl o ulici dál vloupat do dalšího bytu, ze kterého se nic neztratilo. Na přelomu roku se pokusil krumpáčem vypáčit dveře dvou provozoven v centru města, dovnitř se mu ale vniknout nepodařilo. O den později vypáčil mříž a dveře zastavárny, ze které si odnesl šperky, mince a dvě plynové pistole. Také se vrátil na místo činu a opětovně se pokusil vloupat do prodejny se sportovním vybavením, i v tomto případě ale nebyl úspěšný a do obchodu se mu dostat nepodařilo.

     Odcizením věcí způsobil poškozeným celkovou škodu téměř 29 tisíc korun, více jak 46 tisíc korun budou stát opravy poškozených dveří, mříží a oken. Recidivista byl obviněn z přečinů krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody, v případě uznání viny ho může soudce poslat až na pět let zpátky za mříže.

Vloupání do garáže

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Teplicích vloupal do garáže. V garážovém komplexu odstranil zámky z petlic a vnikl do garáže, ze které podle výpovědi oznamovatele zmizelo silniční závodní jízdní kolo, běžecké a sjezdové lyže včetně bot, kuchyňské vybavení a další věci celkem za téměř sto tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, v případě dopadení hrozí pachateli až pětileté vězení.

Hledáme svědky nehod

     Žádáme občany o podání svědectví v souvislosti s dopravní nehodou, ke které došlo 18. prosince 2019 kolem 11:30 hodin v Bílině, ul. Zámecká. Nezjištěný řidič blíže neustanovené dodávky (foto auta ZDE) při couvání narazil do reklamního poutače u domu č. p. 12/14 a z místa dopravní nehody ujel, aniž by splnil zákonem stanovené povinnosti.

     K další nehodě došlo 27. prosince 2019 ve 21:30 hodin na silnici I/8, řidička vozidla Ford Fiesta jela ve směru od Teplic na Dubí a srazila psa, který se pohyboval na komunikaci. Když vystoupila, aby zvířeti pomohla, pes ji pokousal, žena musela vyhledat lékařské ošetření. Hledáme svědky této nehody, případě majitele psa, který byl po nehodě odvezen na veterinární službu Teplice, kde zraněním utrpěným při nehodě podlehl.

     K další nehodě došlo v době od 23:30 hodin dne 4. ledna do 13:00 hodin dne 5. ledna 2020 13:00 hodin v Teplicích, na parkovišti v ul. Kpt. Jaroše. Do zaparkovaného vozidla Škoda Octavia měl narazit nezjištěný řidič, který z místa dopravní nehody ujel. Veškeré poznatky k nehodám lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

6. ledna 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem