Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Recidivista zase kradl

TEPLICKO - Do hospody se nedostal, tak vykradl truhlárnu a další zprávy. 

Recidivista zase kradl

     Z přečinů krádeže, krádeže ve stadiu pokusu a poškození cizí věci je podezřelý 47letý recidivista. V minulosti 15krát odsouzený muž se před několika dny pokusil v Bílině vloupat do restaurace, nepodařilo se mu ale překonat zabezpečení dveří a z místa činu odešel s prázdnou.

     Přesunul se proto o kousek dál a vloupal se do truhlárny, kde odcizil notebook a různé nářadí v hodnotě kolem 46 tisíc korun. Lupu si ale neužil, protože byl i s kradenými věcmi zadržen a eskortován na služebnu, kde si po provedení všech úkonů převzal sdělení podezření z přečinů, za jejichž spáchání mu hrozí až tříleté vězení.

Odcizený vozík

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v katastru obce Hrobčice odcizil přívěsný vozík. Zloději v krádeži nezabránil ani řetěz, kterým byl zajištěn, škoda byla vyčíslena na deset tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.

Řídil opilý

     Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky se bude zodpovídat 34letý muž, kterého v neděli v noci zastavila v Trnovanech hlídka policistů z oddělení hlídkové služby. Při kontrole mu naměřili přes 1,6 promile alkoholu, při následné lustraci navíc zjistili, že není držitelem řidičského oprávnění k řízení motorových vozidel,


 

1. září 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem