Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Recidivista vykradl kamion

TEPLICE - Vloupání do náklaďáku v Bílině; Pozor na své věci... 

Recidivista vykradl kamion
     Policisté objasnili vloupání do nákladního vozidla, ke kterému došlo v polovině ledna v Bílině. Pachatel vnikl do kabiny kamionu, ze které následně odcizil vestavěný palubní multifunkční počítač, autorádio, fotoaparát a DVD přehrávač. Odcizením věcí byla způsobena škoda 44 tisíc korun, dalších deset tisíc bude stát oprava poškozeného vozidla. Zlodějem byl 36letý recidivista, kterému za přečiny krádeže a poškození cizí věci hrozí až tříletý trest odnětí svobody.
 
Pozor na své věci
     Přestože policisté v teplickém okrese pravidelně pořádají besedy se seniory, na kterých je mimo jiné nabádají, aby byli opatrní na své věci, zloději stále využívají nepozornosti starších lidí. Přesvědčila se o tom i žena, která si v cukrárně v centru Teplic zavěsila svou tašku na opěradlo židle a věnovala se občerstvení. Během pěti minut jí neznámý pachatel kabelku odcizil a připravil ji tak o osobní doklady, platební kartu, finanční hotovost, mobilní telefon a další věci za necelé tři tisíce korun. Policisté věc prošetřují jako přečiny krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za které hrozí lapkovi v případě dopadení až dvouleté vězení.
 
Mlsný lapka
     Na kvalitní uzeninu dostal chuť 27letý muž, který v teplickém supermarketu odcizil 4 uheráky. Salámy v hodnotě 400 korun ukryl pod bundu a spěchal z prodejny, aniž by dobroty zaplatil. Vzhledem k tomu, že byl v posledních třech letech odsouzen za trestný čin krádeže, hrozí mu nyní až tříletý pobyt za mřížemi.
 
Hydranty zůstaly prázdné  
     Krádež požárních hadic vyšetřují policisté v Bílině. Dosud neznámý pachatel násilně otevřel hydrantové skříně v panelovém domě, ze kterých následně odcizil tři požární hadice s plastovými proudnicemi. Celková škoda byla vyčíslena na 9 tisíc korun, věc je prověřována jako přečin krádeže.
 
 
Teplice, 26. 1. 2011, nprap. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email:
pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem