Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Recidivista v podmínce loupil nejen v Libni

Lupič přiznal při výslechu další skutek, kriminalisté proto hledají přepadeného muže nebo svědky. 

V sobotu kolem půl druhé v noci vyjížděli policisté do ulice V Holešovičkách k loupežnému přepadení mladíka. Když policisté z pohotovostní motorizované jednotky dorazili k autobusové zastávce Vychovatelna, okamžitě zjišťovali od přepadeného dvacetiletého mladíka podrobnější informace k případu a zejména se zajímali o přesný popis lupiče. Útočník měl na autobusové zastávce požadovat po mladíkovi peníze, ten to však odmítal a proto ho násilník čtyřikrát udeřil do hlavy, odcizil mu stokorunovou bankovku, stravenku a mobilní telefon.
 
Policisté z místního oddělení v Kobylisích pak na místě hovořili se svědkem, který na autobusovou zastávku Vychovatelna přijel vozem taxislužby a směřoval si to domů. Svědek nejprve potkal lupiče odcházejícího z přepadení a poté i samotného napadeného, který ho poprosil, aby zavolal policii, protože je obětí loupeže. Když pak svědek zjistil, že přepadený přišel o mobilní telefon stejné značky, snažil se pomocí aplikace zlokalizovat odcizený telefon. Během chvíle tak policisté věděli, že lupič se pohybuje v okolí Střížkova. Ke křižovatce ulic Prosecká a Lovosická vyrazili policisté společně se svědkem a další hlídka z proseckého oddělení. Společně pak u autobusové zastávky zadrželi podezřelého mladíka, který pak skončil na služebně kriminalistů.
 
V dostupných evidencích pak policisté zjistili, že zadržený lupič má bohatou trestní minulost. Až do roku 2015 mu soud uložil podmíněný trest odnětí svobody za majetkovou trestnou činnost, Obvodní soud pro Prahu 9 vydal návrh na podání obžaloby za spáchání trestného činu krádež vloupáním, dokonce na několika dalších místních odděleních a služebnách kriminalistů v Praze je pro skutky krádeže a loupeže podezřelý.
 
Kriminalisté pak při výslechu lupiče zjistili, že tomuto přepadení předcházel ještě jeden skutek, který se podařilo zaznamenat operátorům městského kamerového systému. K přepadení mělo dojít v sobotu 9. listopadu asi půl hodiny po půlnoci na zastávce autobusu Spojovací. Tam měl lupič potkat opilého muže ve věku kolem čtyřiceti let oblečeného do pracovního oděvu. Stejným způsobem jako mladíka na zastávce Vychovatelna, přepadl i tohoto opilého muže. Když nedostal peníze, opět zaútočil na jeho hlavu, muž proto upadl a lupič ho prohledal. Poté, co odcizil několik mincí, přeběhl silnici, nastoupil do autobusu a odjel směrem na zastávku Vysočanská. Protože přepadený muž prozatím nekontaktoval policii a přepadení neoznámil, kriminalisté žádají nejen jeho, ale i svědky loupeže, aby kontaktovali tísňovou linku 158 a pomohli tak ve vyšetřování případu. Přepadený je ve věku kolem 40 let, vysoký asi 185 centimetrů, štíhlé postavy. Měl vlnité vlasy nad ramena, vousy a oblečený byl do červeno černé bundy a pracovních kalhot oranžovo-šedé barvy. Podle přízvuku by se mělo jednat o cizince, s největší pravděpodobností Moldavana nebo Ukrajince.
 
Vyšetřovatel pak mladíka obvinil z trestného činu loupeže a poškození cizí věci, za což mu hrozí až desetileté vězení. Policisté navíc podali státnímu zástupci podnět k uvalení vazby, který soudce akceptoval a obviněný tak putoval do vazební věznice.
 
por. Bc. Jana Rösslerová 10. 11. 2013
Odkazy do noveho okna

Zadržený dvacetiletý recidivista

Zadržený dvacetiletý recidivista 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem