Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Recidivista umístěn ve vazbě

PLZEŇ - Plzeňským kriminalistům se podařilo objasnit další dva případy, kdy došlo ke krádeži jízdních kol. 

Dne 3. července 2022 v době před čtvrtou hodinou odpoledne došlo v areálu jedné plzeňské nemocnice ke krádeži jízdního kola s dalším příslušenstvím, které si jeho majitel zajistil lankovým zámkem. Takového jednání se měly dopustit dvě osoby, z nichž jedna měla poničit zabezpečení kola a druhá měla na kolo nasednout a odjet s ním pryč. Policisté po pachatelích intenzivně pátrali a jejich prokazatelné výsledky je navedly na stopu dvou mužů ve věku 37 a 34 let. Svým jednáním způsobili hmotnou škodu za necelých 20 000 korun. Po odcizeném kole policisté dále pátrají.

Dne 13. července 2022 v půl jedenácté hodině dopoledne došlo ke krádeži elektrokola s příslušenstvím na Folmavské ulici v plzeňské nákupní zóně. Sedmatřicetiletý pachatel opět využil chvilkové nepřítomnosti jeho majitele a zabezpečené jízdní kolo lankovým zámkem odcizil. V tomto případě mohl mít jeho majitel radost, a to když se policistům podařilo jeho jízdní kolo za více jak 60 tisíc korun (po pár dnech) vypátrat. Nejednalo se však jen o jízdní kolo, ale i o samotného pachatele, kterého policisté vypátrali o několik dní později v Plzni.

Plzeňští kriminalisté zahájili trestní stíhání 37 letého muže, který čelí obvinění ze spáchání přečinu krádež, a oběma případy se dále zabývají. Protiprávního jednání se obviněný nedopustil poprvé.

nprap. Veronika Hokrová
29. července 2022

vytisknout  e-mailem