Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Recidivista ukradl elektro kolo

DĚČÍNSKO - Majitel už má bicykl zpátky; V dechu měl přes dvě a půl promile... 

Recidivista ukradl elektro kolo

     Z přečinu krádeže se bude zodpovídat 38letý recidivista, který je podezřelý, že začátkem září ukradl v Rumburku elektro kolo. V minulosti 13krát odsouzený muž překonal lankový zámek, kterým bylo připoutáno k dopravní značce, a odcizil ho. Policisté v průběhu prověřování zjistili totožnost podezřelého, kterému včera sdělili podezření z přečinu, za který by mohl strávit až tři roky za mřížemi.

     Poněkud kuriózní je také cesta, kterou se ukradené kolo dostalo zpět k majiteli. Policisté, kteří případ vyšetřovali, dělali prověrku v lokalitě, kde podezřelý zřejmě kolo prodal neznámé osobě. Nový „majitel“ se pravděpodobně zalekl toho, že koupil kradenou věc a bicykl odstavil před domem, kde bydlí jeden z rumburských policistů. Ten tam kolo našel, zajistil ho a po provedení všech nezbytných úkonů bylo vráceno právoplatnému vlastníkovi.

V dechu měl přes dvě a půl promile

     Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelý 35letý muž, kterého v neděli po půlnoci zastavili děčínští policisté.  Řidič vykazoval známky podnapilosti, což potvrdila i dechová zkouška, při které mu policisté naměřili přes 2,5 promile alkoholu v dechu, pokud bude muž uznán vinným, hrozí mu až roční vězení.

Vykradený sklad

     Až dvouletý trest odnětí svobody hrozí neznámému zloději, který se v v Podmoklech vloupal skladových prostor, odkud si odnesl přes dvě desítky disků s pneumatikami. Škoda byla vyčíslena na více jak 44 tisíc korun, policisté po pachateli i odcizených věcech pátrají.

18. října 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem