Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Recidivista skončil ve vazbě

Muž se na Kralupsku vloupal do šestnácti vozidel a jednoho rodinného domu 

     Dne 19. ledna letošního roku vypátrali policisté z obvodního oddělení Policie ČR Kralupy nad Vltavou v rámci vlastního šetření, na Mělníku, v ulici Klášterní čtyřiatřicetiletého recidivistu z Mělnicka. Na muže byl soudem vydán příkaz k zatčení pro jeho předchozí trestnou činnost.
    Pro kralupské policisty se nejednalo o osobu neznámou. Muž v průběhu uplynulého roku provedl na Kralupsku sérii vloupání do jedenácti motorových vozidel a jednoho rodinného domu. Za tyto skutky bylo v roce 2010 proti muži zahájeno trestní stíhání. Ovšem ani to ho neodradilo od páchání další trestné činnosti. Ještě předtím, než policisté na základě soudního příkazu muže dne 20. ledna 2011 eskortovali do vazební věznice, zahájil policejní komisař jeho nové trestní stíhání, tentokrát pro dalších pět případů vloupání do osobních vozidel na Kralupsku, při kterých muž napáchal celkovou škodu na odcizených věcech a poškozením vozů v celkové výši zhruba 60 000,-Kč. Předmětem jeho zájmu tentokrát byly navigace, notebook a příruční zavazadla majitelů s finanční hotovostí, doklady a platebními kartami.
     Trestní stíhání bylo zahájeno pro trestné činy krádeže, poškození cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za které je v tomto případě možno uložit trest odnětí svobody až na dvě léta. Policisty bylo dále zjištěno, že muž uvedenou trestnou činnost páchal ve lhůtě podmínečného odsouzení, za předchozí trestnou činnost.
 
Dne 21. ledna 2011
nprap. Václav Tichý

vytisknout  e-mailem