Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Recidivista skončil ve vazbě

TRUTNOVSKO – Na svobodě dlouho nepobyl. 

1pouta.jpg
Trutnovští kriminalisté koncem minulého týdne zadrželi šestadvacetiletého muže, který se měl na Trutnovsku opakovaně dopustit trestné činnosti. Od policejního komisaře si vyslechl obvinění z přečinu krádež, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a přečinu křivá výpověď a nepravdivý znalecký posudek.

Muži klademe za vinu, že se od dubna letošního roku až do současné doby dopustil několika krádeží. V několika obchodech měl odcizit alkohol a drogistické zboží. Z garáže u rodinného domu na Úpicku dále pak horské kolo, když využil chvilkové nepozornosti majitele. Předmětem jeho zájmu se také stala chatová oblast na Královédvorsku, kde měl ze zahrady odcizit mobilní telefon a následně se zde násilím vloupat do zaparkovaného osobního vozidla. Z něho poté vzít peněženky s penězi a další věci. Poškození si vyčíslili celkovou škodu na částku téměř 150 tisíc korun. V průběhu šetření vyšla najevo ještě ta skutečnost, že se obviněný měl u soudu dopustit křivé výpovědi.

Nutno dodat, že se recidivista obdobné trestné činnosti dopustil už i v minulosti. Naposledy jej soudce Okresního soudu v Trutnově pravomocně odsoudil v lednu loňského roku k nepodmíněnému trestu odnětí svobody na 15 měsíců. Muž tak na svobodě dlouho nepobyl a pár měsíců po svém propuštění z věznice stanul znovu u trutnovského soudu (23. 6.). Soudce rozhodl, že bude stíhán vazebně a akceptoval návrh státního zástupce.

V případě prokázání viny a odsouzení mu nyní hrozí až pětiletý pobyt ve vězení.

prap. Lukáš Vincenc
25. června 2018, 10:42

vytisknout  e-mailem