Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Recidivista skončil ve vazbě

TRUTNOVSKO – Vloupal se do několika rekreačních chalup. 

Vloupání.JPGVloupání/Policie ČRV těchto dnech zahájil policejní komisař Územního odboru Trutnov trestní stíhání sedmapadesátiletého muže, kterého obvinil z přečinů krádež, porušování domovní svobody a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Obviněnému klademe za vinu, že se od konce října letošního roku do současné doby za užití násilí vloupal celkem do tří rekreačních chalup na Trutnovsku a do další se vniknout pokusil. Objekty měl vždy prohledat a odcizit z nich převážně alkohol a potraviny. V jednom případě se měl uvnitř chalupy dokonce zdržet a nějaké potraviny zkonzumovat přímo uvnitř a poté ještě použit sociální zařízení. Tento výčet souvisí i s případem, o kterém jsme již informovali 5. listopadu. Odkaz na tiskovou zprávu zde: „Nezvaný host“.

Kriminalisté na základě vyhodnocení výsledků šetření v rámci operativního šetření muže zadrželi v místě, kde přechodně přebýval, zrovna když spal. Při zadržení měl u sebe navíc cizí platební kartu, kterou si měl přisvojit nálezem. Policisté muže poté eskortovali na policejní služebnu a informovali státního zástupce. Při následnémVloupání.JPGVloupání/Policie ČR výslechu se muž ke svému protiprávnímu jednání doznal. Trestnou činností si podle jeho vyjádření zajišťoval obživu, neboť nemá žádné stálé bydlení ani příjem. 

Závěrem nutno podotknout, že muž byl již v minulosti opakovaně pravomocně odsouzen za obdobnou trestnou činnost a jedná se tedy o recidivistu, který navíc porušil soudem uloženou podmínku. Po řádném zadokumentování předal státní zástupce spisový materiál soudci Okresního soudu v Trutnově a ten muže dnes 9. listopadu poslal do vazby. V případě odsouzení mu nyní hrozí až tříletý pobyt ve vězení.

nprap. Lukáš Vincenc
9. listopadu 2018, 15:05

Odkazy do noveho okna

Vloupání

Vloupání 

Detailní náhled

Vloupání

Vloupání 

Detailní náhled

Vloupání

Vloupání 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem