Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Recidivista se dopustil hned několika trestných činů

TRUTNOVSKO – Kriminalisté ho zadrželi a obvinili. 

V těchto dnech trutnovští kriminalisté zadrželi dvaatřicetiletého muže, kterému policejní komisař sdělil obvinění ze zvlášť závažného zločinu loupež, dále z přečinu poškození cizí věci, porušování domovní svobody a krádež.

Muži klademe za vinu, že koncem července letošního roku měl v podnapilém stavu vniknout do bytu své matky na Trutnovsku a zde poškodit dveře, sádrokartonovou příčku a obklady. Navíc měl ženu i fyzicky napadnout. S odstupem několika dní ji měl poté odcizit mobilní telefon a to opět v jejím bytě, kam jej tentokrát dobrovolně pustila. Ani to mu zřejmě nestačilo a měl se uchýlit ještě ke krádeži peněženky s finanční hotovostí. Když se na něho matka ohradila, tak se s ní o peněženku přetahoval. Žena následně chtěla zavolat druhým mobilním telefonem na policii, ale syn ji vytrhl telefon i peněženku a utekl pryč. Po svém počínání se muž matčině bydlišti vyhýbal a snažil se vyhnout i policistům. Ti jej však ve čtvrtek 20. září vypátrali a se souhlasem státního zástupce zadrželi. Při výslechu se kriminalistům ke své trestné činnosti doznal. Celková škoda se pak vyšplhala na částku téměř 16 tisíc korun.

V současné době je obviněný muž stíhán na svobodě a za popsané protiprávní jednání mu teď v případě uznání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody od dvou do deseti let. Přitěžující při rozhodování o výši trestu pak může být pro něho ta skutečnost, že byl již v minulosti opakovaně soudně trestán za majetkovou trestnou činnost.    

prap. Lukáš Vincenc
24. září 2018, 13:07

vytisknout  e-mailem