Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Recidivista půjde znovu před soud

Český Těšín - počtem záznamů v rejstříku trestu se blíží k dvacítce... 

Krátce po vloupání byl zadržen. Při výslechu kriminalisté muži prokázali další vloupání, prověřovat se bude i cizí platební karta, kterou měl zadržený u sebe. Řeč je o muži (36), který minulý víkend násilně vnikl do skladu prodejny v Českém Těšíně. Uvnitř se po rozbití okna dostal do místnosti prodejny. Prostory prohledal a s sebou měl vzít mobilní telefony a peníze.

Zanedlouho po vloupání důvodně podezřelého muže policisté obvodního oddělení zadrželi. Během výslechu mu prokázali jiné vloupání, avšak do téhož areálu, konkrétně ze začátku ledna. I v tomto případě měl z místnosti prodejny vzít peníze.

 Komisař proti muži zahájil trestní stíhání a obvinil ho ze spáchání pokračujícího zločinu krádeže a přečinu poškození cizí věci. Nadto si muž vyslechl i obvinění ze spáchání přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platební prostředku. Po zadržení policisté u muže našli cizí platební kartu, jehož původ a nabytí nedokázal vysvětlit.  

Obviněný muž (36) z Českotěšínska byl v minulosti již 16krát pravomocně potrestán. Poškozené společnosti způsobil škodu odcizením a poškozením ve výši bezmála 63 tisíc korun. Obviněný může být potrestán odnětím svobody na dvě léta až osm let.

por. Mgr. Bc. Zlatuše Viačková, 2. únpra 2021

vytisknout  e-mailem