Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Recidivista přepadl ženu a odcizil ji kabelku

TRUTNOVSKO – Za loupež mu nyní hrozí až deset let vězení. 

Ve středu 8. ledna zahájil policejní komisař trestní stíhání proti 30letému muži a obvinil ho z trestných činů loupež a neoprávněné opatření, padělání a pozmění platebního prostředku.

Obviněnému muži kriminalisté kladou za vinu, že v úterý 7. ledna ve večerních hodinách na Náchodské ulici v Trutnově odcizil za užití násilí ženě kabelku s peněženkou, mobilním telefonem, doklady, penězi, platební kartou a dárkovými poukazy. K poškozené měl přijít zezadu a přetáhnout ji kapuci bundy přes hlavu. Následně měl ženu držet silou za obě ruce, až se mu po chvíli přetahování podařilo stáhnout ji kabelku z ramena. Po přepadení utekl s věcmi za téměř 8 tisíc korun pryč.

Na základě informací od poškozené, provedení důkladného šetření a jeho vyhodnocení policisté hned druhý den ráno zadrželi nyní již obviněného muže. Při výslechu se k loupežnému přepadení přiznal, když ho k tomu měla dohnat tíživá finanční situace. Po zadržení dobrovolně vydal všechny odcizené věci.

V současné době je muž stíhán vazebně. Rozhodl o tom dnes dopoledne soudce Okresního soudu v Trutnově, který přihlédl také ke skutečnosti, že obviněný byl již za obdobnou trestnou činnost v minulosti pravomocně odsouzen a je v podmínce. V případě odsouzení mu nyní hrozí až deset let za mřížemi.

nprap. Lukáš Vincenc
10. ledna 2020, 11:56

vytisknout  e-mailem