Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Recidivista pomoc předstíral

Karviná - neomalené lapky zastavili sousedé 

Poděkování patří sousedům starší ženy, která se stala obětí bezohledných mužů. Těší nás, že lidé nejsou lhostejní a svou všímavostí chrání, skutečně pomáhají druhým. V tomto konkrétním případě, nemocné ženě.

V neděli 8.11. byl v Karviné v jednom domě městské části Nové Město se společníkem zadržen 39letý muž, který se vrátil do bytu staré paní a chtěl si opětovně vzít její věci.

Stará paní (80) se s podezřelým mužem setkala 2.11 v nočních hodinách. Podezřelý ženu náhodně potkal na ulici, ona bloudila a nemohla najít dům, kde bydlí. Když zjistil, že paní je dezorientovaná, využil její bezbrannosti, a pod záminkou pomoci jí dovedl domů. Při cestě, se k nim přidala dosud neustanovená žena. Stará paní z vděčnosti dvojici pozvala k sobě domů. Oni vyčkali, až žena usnula, z jejího bytu odcizili televizor, ovladač, mobilní telefon a peníze. Podezřelý si před odchodem vzal i klíč od ženina bytu.

O pár dní později, konkrétně 8.11, společně s 46letým společníkem se do bytu vrátil. Tentokrát už nestačili nic odcizit. Muži neunikli pozornosti sousedů v domě. Obyvatelé domu zamkli vstupní vchod a přivolali policisty.

Obou podezřelým bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu krádež ve stádiu pokusu, formou spolupachatelství a přečinu porušování domovní svobody. Mladší muž si vyslechl nadto sdělení podezření ze spáchání přečinu krádež a porušování domovní svobody formou spolupachatelství ze dne 2. 11. 2015.

 Oba muži byli v minulosti již několikrát soudně trestáni, převážně za majetkovou trestnou činnost.

por. Mgr. Zlatuše Viačková, komisařka

skupina tisku a prevence Karviná

vytisknout  e-mailem